Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Καρχαρίας έχει γίνει… «σκιά» του σωτήρα του

Καρχαρίας έχει γίνει... «σκιά» του σωτήρα του Επαγγελματίας ψαράς έσωσε από βέβαιο θάνατο έναν λευκό καρχαρία. Κι εκείνος καθημερινά τον ακολουθεί, αναζητώντας το χάδι και τη στοργή του!


Την απίστευτη ιστορία αγάπης και ευγνωμοσύνης, που υπερβαίνει ακόμη και τους νόμους της φύσης, έφερε στο φως γαλλικό περιοδικό. Ο Arnold Pointer, επαγγελματίας ψαράς από τη νότια Αυστραλία, απελευθέρωσε από σίγουρο θάνατο έναν μεγάλο θηλυκό λευκό καρχαρία, που είχε παγιδευτεί στα δίχτυα του.

Τώρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολύ ασυνήθιστο πρόβλημα. Εδώ και δύο χρόνια τον συνοδεύει κάθε μέρα στο ψάρεμα, τρομάζοντας φυσικά τα υπόλοιπα ψάρια.

Κάθε φορά, που ο ψαράς σταματά τη βάρκα του, ο λευκός καρχαρίας, πλησιάζει και γυρίζει έτσι ώστε ο ψαράς να μπορεί να τον χαϊδέψει στην κοιλιά ή στο λαιμό και μετά κάνει τούμπες, κουνάει τα πτερύγια και βουτάει ξανά στο νερό με έκδηλη χαρά.

Το άρθρο κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο αλλά, μετά από ενημέρωση από φίλο της ιστοσελίδας, διαπιστώσαμε ότι είναι μάλλον ανακριβές. Απ’ ότι φαίνεται είναι πρωταπλιάτικο αστείο ενός γαλλικού περιοδικού και οι φωτογραφίες άσχετες με το περιεχόμενο του άρθρου. Είναι μια πολύ ωραία ιστορία που όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Άνθρωπος και καρχαρίας μάλλον δεν μπορούν να είναι φίλοι!

Ευχαριστούμε το φίλο αναγνώστη για την παρατήρηση.
paraksena

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...