Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Εγκαινιάστηκε έκθεση για τον ελληνισμό της Ουγγαρίας

Ιστορικά τεκμήρια της ζωής και της δράσης του ακμαίου ελληνικού στοιχείου βρισκόμενο στην Ουγγαρία, από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα,
παρουσιάζονται, από χθες Παρασκευή, στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας.

Η έκθεση «Ελληνική Ορθόδοξος Διασπορά στην Ουγγαρία 17ος-19ος αιώνας» περιλαμβάνει πολυτελή ενδύματα, πίνακες ζωγραφικής, παλαιές γκραβούρες, λιθογραφίες, χειρόγραφα, βιβλία, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τόσο του σπιτιού όσο και της επαγγελματικής δραστηριότητας, εκκλησιαστικά αντικείμενα, εικόνες και αγάλματα, που προέρχονται από διάφορα μουσεία και ιδιωτικές συλλογές της Ουγγαρίας.

Την έκθεση εγκαινίασε ο υφυπουργός Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας, Janos Halasz, ενώ παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Αθήνα, Jozsef Toth, ο πρόξενος της Ουγγαρίας στην Πάτρα, Νίκος Δούρος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και άλλοι.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 13 Μαρτίου του 2011 και το κοινό θα μπορεί να την επισκέπτεται από Τρίτη έως Κυριακή, από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...