Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Τσουχτερό κρύο και παγετός

Τσουχτερό κρύο και παγετός
Παγετός και αρνητικές θερμοκρασίες που ξεπερνούν και τους -3 βαθμούς καταγράφονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου στην ορεινή και ημιορεινή Ηλεία. Στις πεδινές περιοχές το θερμόμετρο πλησιάζει τους μηδέν βαθμούς. Η αισθανόμενη θερμοκρασία άγγιξε τους -7 με -8°C!
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στους -3,4 βαθμούς Κελσίου είναι το θερμόμετρο στην Ανδρίτσαινα, στους -2,4 στην Φολόη, στους +0,5 στην Ωλένη, στους +2,1 στην Αμαλιάδα, στους +3,1 στην Αρχ.Ολυμπία, στους +3,7 στην πόλη του Πύργου, ενώ ακόμα και στο λιμάνι του Κατακόλου, δίπλα στο κύμα, το θερμόμετρο έχει κατρακυλήσει στους +4 βαθμούς Κελσίου!
Η αίσθηση του ψύχους είναι πολύ εντονότερη σε σχέση με τις ενδείξεις των θερμομέτρων, με -7 με -8 βαθμούς στα ορεινά - ημιορεινά και τους -1 με 0 στα πεδινά.

Ήλιο με "δόντια" περιμένουμε σήμερα, με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους +1 με +2 στα ημιορεινά, ορεινά και στις πεδινές περιοχές τους +6 με +7 βαθμούς Κελσίου.

Την αποψινή νύχτα, λόγω της εξασθένησης των ανέμων και της ξαστεριάς, θα σημειωθεί παγετός, τοπικά ισχυρός με θερμοκρασίες και στις πεδινές περιοχές στους -2 βαθμούς, τοπικά ίσως και λίγο χαμηλότερα.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...