Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Μικρασιάτικη βασιλόπιτα..

Mikrasiatiki-basilopita


 

Υλικά:

  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού βούτυρο
  • 7 αυγά
  • 1 ποτήρι του νερού γάλα
  • 3 ποτήρια του νερού αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 4 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι του νερού αμυγδαλόψιχα σε σκόνη
  • 2 βανίλιες
  • 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ 
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
  • Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε κάθε φορά ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και το κονιάκ.

Τέλος ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδαλόψιχας. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα (για να ξεφορμάρουμε εύκολα) σε  ένα ταψί 30 εκατοστών. Αδειάζουμε το μείγμα.

Μπήγουμε το φλουρί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα και 10΄. Αφού ψηθεί, αχνίζουμε τη βασιλόπιτα.

  • Αξίζει να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε αφού η γεύση της κουβαλάει όλο το... μεράκι της Μικράς Ασίας. 

  • Από την Άννα Καντζού, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου {{Το Μυρτούντιο .}}: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και είμαστε εδώ για τα παιδιά του χωριού μας ..και τους συγχωριανούς μας

  Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024 κατ εντολή του Προέδρου του συλλόγου ,τα μέλη του ΔΣ συνεδρίασαν  και έλαβαν αποφάσεις  που αφορούν τις εργ...