Υλικά:
- 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι του νερού βούτυρο
- 7 αυγά
- 1 ποτήρι του νερού γάλα
- 3 ποτήρια του νερού αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
- 4 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 1 ποτήρι του νερού αμυγδαλόψιχα σε σκόνη
- 2 βανίλιες
- 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ
- 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
- Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε κάθε φορά ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και το κονιάκ.
Τέλος ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδαλόψιχας. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα (για να ξεφορμάρουμε εύκολα) σε ένα ταψί 30 εκατοστών. Αδειάζουμε το μείγμα.
Μπήγουμε το φλουρί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα και 10΄. Αφού ψηθεί, αχνίζουμε τη βασιλόπιτα.
Τέλος ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδαλόψιχας. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα (για να ξεφορμάρουμε εύκολα) σε ένα ταψί 30 εκατοστών. Αδειάζουμε το μείγμα.
Μπήγουμε το φλουρί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα και 10΄. Αφού ψηθεί, αχνίζουμε τη βασιλόπιτα.
- Αξίζει να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε αφού η γεύση της κουβαλάει όλο το... μεράκι της Μικράς Ασίας.
-
Από την Άννα Καντζού, Αθήνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου