Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Παρ'ολίγον απόδραση από... αέρος για 15 Αφγανούς

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/36979.jpgΜία 19χρονη Μαροκινή, τέσσερις Ελληνες αυτοκινητιστές και 15 Αφγανοί συνελήφθησαν ...την Παρασκευή από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» με την κατηγορία της διακίνησης και προώθησης παράνομων μεταναστών και της απόπειρας παράνομης εξόδου από τη χώρα.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασεκυής κατά τη διάρκεια ελέγχου στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου εντοπίσθηκαν οι 15 Αφγανοί, μεταξύ των οποίων και 5 παιδιά, να κατέχουν πλαστές ταυτότητες δανικών αρχών, με σκοπό να παραπλανήσουν τους αστυνομικούς.

Μαζί τους ήταν και η 19χρονη υπήκοος Μαρόκου, η οποία προηγουμένως είχε εφοδιάσει καθένα από τους Αφγανούς με επαγγελματική κάρτα ταξιδίου, προκειμένου να εμφανίζονται ως γκρουπ.

Στο αεροδρόμιο περίμεναν δύο ιδιωτικά αεροταξί ελληνικών συμφερόντων, που ναυλώθηκαν, ως πτήσεις τσάρτερ, από το Ιταλικό τουριστικό γραφείο, με σκοπό τη μεταφορά των Αφγανών από την Καβάλα στη Γένοβα Ιταλίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι Αφγανοί είχαν μεταφερθεί, λίγο πριν τον έλεγχο, από την Αθήνα στην Καβάλα με τέσσερα αεροταξί, έναντι του ποσού των 700 ευρώ για κάθε ταξί.

Οι τέσσερις οδηγοί ταξί εντοπίστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, στην Εθνική οδό,, όπου και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή των διακινητών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, κινητά τηλέφωνα, κάρτες τηλεφωνίας και χρήματα, τα οποία και κατασχέθηκαν. Παράλληλα, κατασχέθηκαν και τα τέσσερα αυτοκίνητα - ταξί, ως μέσα διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το Σάββατο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...