Και στρατόπεδα της Δυτ. Ελλάδας γίνονται Κέντρα υποδοχής μεταναστών


Και στρατόπεδα της Δυτ. Ελλάδας γίνονται Κέντρα υποδοχής μεταναστών
Τουλάχιστον έξι στρατόπεδα τα οποία θεωρούνται ανενεργά και δεν χρησιμοποιούνται πλέον από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως Κέντρα Πρώτης Υποδοχής των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών. 

Συγχρηματοδότηση κατά 75% από Κοινοτικά Προγράμματα
Σε Εβρο - Αττική - Δυτική Ελλάδα τα κέντρα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος, αναζητούνται ή ήδη έχουν βρεθεί στρατόπεδα στον Εβρο (2 ή 3), κοντά στην Αττική (στη Ριτσώνα και αλλού) και στη Δυτική Ελλάδα (1 ή 2).

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, παραχωρείται η χρήση στρατοπέδων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις στρατιωτικές υπηρεσίες για τις ανάγκες εγκατάστασης των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών.

Ακόμη, δίδεται η δυνατότητα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων πολεοδομικών διατάξεων για επισκευές, βελτιώσεις και αναγκαίες πρόσθετες εγκαταστάσεις σε αυτά, ώστε να καθίστανται κατάλληλα για τη φιλοξενία των υπηκόων τρίτων χωρών που υπόκεινται στη διαδικασία επιστροφής.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η συγκεκριμένη δαπάνη θα συγχρηματοδοτείται κατά 75% από Κοινοτικά Προγράμματα, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του αρμόδιου υπουργείου.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Παπουτσής κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη στο φαινόμενο ενοικίασης διαμερισμάτων και σπιτιών στο κέντρο της Αθήνας μαζικά σε λαθρομετανάστες με το κεφάλι.(σ.σ. ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ: Μόνο στην Αθήνα; Εδώ στα μέρη μας να δείτε τι γίνεται, που η ταρίφα πάει με το κεφάλι και το... νάιλον)
iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ