Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μεταγραφές και… μεταγραφάρες!

http://www.katimagiko.gr/sites/default/files/imagecache/edarticle_content/article/2011_01/marinakis_14-1-11.jpgΠάνω σε έξι διαφορετικούς άξονες σχεδιάζεται η μεταγραφική ενίσχυση του Θρύλου ενόψει του ερχόμενου καλοκαιριού... Σε ποιες θέσεις θα προσπαθήσουν να ενισχυθούν οι ερυθρόλευκοι και τι είδους παίκτες θα αναζητήσουν.
 
Με δεδομένη τη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Χαβίτο και την πληρότητα που θα υπάρχει στη θέση του δεξιού χαφ ακόμη και μετά τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Ζαϊρί, ακολουθούν οι έξι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Θρύλου το καλοκαίρι, όπως αναλύεται σήμερα στον «Πρωταθλητή».
 
 
Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, οι τρεις πρώτοι θα αφορούν απόκτηση παικτών από το «πάνω ράφι» ενώ για τους υπόλοιπους θα αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα είναι είτε νεαροί και εξελίξιμοι, είτε που θα έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν την ομάδα χωρίς όμως να… ξεφύγει το κόστος τους. Τα λεγόμενα «λαχεία» δηλαδή…
 
1) Κεντρικός μέσος

Η τριάδα των χαφ Ιμπαγάσα – Ντουντού – Ουρτάδο θα πλαισιωθεί με έναν ακόμη κεντρικό μέσου υψηλού επιπέδου, ο οποίος θα μπορεί να κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους υπόλοιπους. Ο Ιμπαγάσα άλλωστε του χρόνου θα είναι 35, ο Ουρτάδο 30, ενώ την τέταρτη δεκαετία της ζωής του θα πλησιάζει και ο Ντουντού.
 
Πέρα από αυτό όμως, οι υποχρεώσεις της ομάδας θα είναι αυξημένες από τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ και ένας ακόμη κεντρικός μέσος σίγουρα θα είναι απαραίτητος. Πρώτος στόχος για τη θέση παραμένει ο Κολομβιανός Κάρλος Σάντσες της Βαλενσιέν.

2) Μέσος «πολυεργαλείο»

Επειδή το σύστημα που χρησιμοποιεί ο Βαλβέρδε στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην απόδοση των τριών παικτών που βρίσκονται πίσω από τον επιθετικό, ο Βάσκος επιθυμεί την απόκτηση ενός ακόμη τέτοιου ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου που θα μπορεί να του λύσει τα χέρια σε κάθε περίπτωση τραυματισμού, τιμωρίας κτλ. Στην πρώτη θέση της λίστας του Θρύλου για τη θέση αυτή παραμένει ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος αν δεν αποφασίσει να πάει στην Τουρκία, θα απασχολήσει εκ νέου από το καλοκαίρι.

3) Επιθετικός «τύπου Μιραλάς»

Η τριάδα των Μιραλάς – Πάντελιτς – Νέμεθ θα γίνει «τετράδα» με έναν… ακόμη Μιραλάς. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει δηλαδή να αποκτήσει έναν επιθετικό  κινητικό, γρήγορο και με καλή αίσθηση του γκολ που θα προσδώσει την απαραίτητη ποιότητα και το ανάλογο βάθος στο ρόστερ, όσον αφορά στη συγκεκριμένη θέση.

4) Τερματοφύλακας

Η αποχώρηση του Αντώνη Νικοπολίδη θα αφήσει ένα τεράστιο κενό κάτω από τα δοκάρια του Θρύλου. Ο Ούρκο Πάρντο δείχνει φέτος ότι μπορεί να σταθεί βασικός στον Ολυμπιακό, κάτι που πιστεύει και ο Βαλβέρδε, όμως μετά από αυτόν το καλοκαίρι θα υπάρχουν μόνο οι Μέγερι και Παπαδόπουλος. Έτσι, θα αποκτηθεί ακόμη ένας γκολκίπερ, ο οποίος θα κοντραριστεί με τον Βελγοισπανό για τη θέση του βασικού.

5) Αριστερό μπακ

Το συμβόλαιο του Ραούλ Μπράβο ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες και θα παραμείνει στην ομάδα μονάχα εάν δεχθεί μια άκρως σημαντική μείωση μισθού. 
 
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να εκλογικεύσει τους μισθούς των ποδοσφαιριστών και στην παρούσα φάση είναι άγνωστο εάν ο Ισπανός είναι διατεθειμένος να δεχθεί μια μείωση που μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 1/3 του ισχύοντος συμβολαίου του.
 
Από εκεί και πέρα, εάν ο Ισπανός δεν παραμείνει, τότε λογικά θα αποκτηθεί ένας ακόμη μπακ που θα μπορεί να αγωνιστεί βασικός στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι στον Ολυμπιακό ανήκουν επίσης οι Λεονάρντο και Βαλεριάνος που φέτος αγωνίζονται ως δανεικοί.

6) Ταλαντούχοι Έλληνες

Η συγκεκριμένη κατηγορία δεν αφορά μια συγκεκριμένη θέση, αλλά συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι παίκτες που θα αποκτηθούν: να είναι νεαροί και Έλληνες. Γεωργιάδης, Ανάκογλου, Τάτος, Φορτούνης, Βασιλακάκης, Καραγκούνης είναι τα ονόματα που απασχολούν τους ανθρώπους του Θρύλου, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν ποιος ή ποιοι από αυτούς έχουν θέση στον Ολυμπιακό που χτίζεται.

24ΩΡΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ