Έρχεται ποδηλατοδρόμος γύρω από την Ακρόπολη


http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=552008&v=0&q=80&w=300&h=225«Η Αθήνα το φωνάζει: Θέλω ποδήλατα» και οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται ήδη...

στη διαδικασία συλλογής πληροφοριών, ώστε πριν το καλοκαίρι να λειτουργήσει πιλοτικά ποδηλατοδρόμος, γύρω από την Ακρόπολη.




Η παράταξη «Επιμένουμε Αθήνα» του Γιώργου Αμυρά, κατέθεσε τη δική της πρόταση για τη δημιουργία δύο ποδηλατοδρόμων και δημοτικού συστήματος ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Αθήνα.



Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Αμυράς, οι δύο ποδηλατοδρόμοι που προτείνονται δεν απαιτούν κόστος κατασκευής παρά μόνο την πεζοδρόμηση της οδού Μοναστηρίου, την διαγράμμιση και την ενημέρωση των πολιτών.



Οι διαδρομές που προτείνονται ανήκουν, κατά κύριο λόγο, στην αρμοδιότητα του δήμου Αθηναίων και μόνο στο κομμάτι Ακαδημία Πλάτωνος-Τεχνόπολη, χρειάζεται η συνεργασία του δήμου με το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων.



Το ΥΠΕΚΑ εξ’ άλλου, όπως επισημαίνει ο κ. Αμυράς, έχει ήδη εντάξει αυτή τη διαδρομή στα σχέδιά του για ένα μεγαλύτερο ποδηλατοδρόμο που θα ξεκινάει από τα Ιλίσια, μέσω Κατεχάκη.



Στην πρόταση της παράταξης του κ. Αμυρά, θετική είναι και η στάση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη αφού από το γραφείο του δήλωσαν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «κινείται στην ίδια κατεύθυνση με το προεκλογικό πρόγραμμα του δημάρχου Αθηναίων».



Μάλιστα επισήμαναν ότι ο κ. Καμίνης, έχοντας ως άμεση προτεραιότητα το κέντρο της πόλης, πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή ποδηλατοδρόμος γύρω από την Ακρόπολη, με προοπτική επέκτασης και σε άλλες περιοχές σε συνεργασία με το ΜΕΤΡΟ και τον ΗΣΑΠ.



Θετικός είναι ο δήμαρχος Αθηναίων και στην άλλη πρόταση που κατέθεσε η παράταξη «Επιμένουμε Αθήνα», που αφορά στην ενοικίαση ποδηλάτων προς τους τουρίστες της πόλης, σύμφωνα με τα πρότυπα που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.



Μία ακόμη πρόταση της παράταξης «Επιμένουμε Αθήνα», που ετοιμάζεται να προωθήσει ο δήμος Αθηναίων είναι η χρήση ποδηλάτων από την δημοτική αστυνομία.

24oro

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ