Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Η Αίγυπτος ζητά πίσω τη... Νεφερτίτη της


Αποφασισμένη να συνεχίσει να πιέζει για την επιστροφή της προτομής της Νεφερτίτης που εκτίθεται στο μουσείο του ...Βερολίνου δηλώνει η Αίγυπτος. Αυτό ξεκαθάρισε ο Αιγύπτιος υφυπουργός αρχαιοτήτων, Ζάχι Χαουάς, στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, τονίζοντας πως η ηρεμία έχει πια επιστρέψει στη χώρα του. «Αυτός ο αγώνας συνεχίζεται. Εξάλλου, η χώρα είναι εδώ και πολύ καιρό ασφαλής. Και σε λίγες ημέρες θα ξανανοίξουμε το μουσείο στο Κάιρο».

Το μουσείο δέχτηκε επίθεση πλιατσικολόγων στα τέλη Ιανουαρίου, όταν οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ μαίνονταν στην κοντινή πλατεία Ταχρίρ.

Η προτομή της Νεφερτίτης, ηλικίας περίπου 3.400 ετών, είναι μία από τις πέντε ανεκτίμητες αρχαιότητες που εκτίθενται στο εξωτερικό και των οποίων η Αίγυπτος ζητεί την άμεση επιστροφή, ανάμεσά τους και η στήλη της Ροζέτας, η οποία επέτρεψε την αποκρυπτογράφηση των ιερογλυφικών, που βρίσκεται στο βρετανικό μουσείο.
24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...