Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Κανονικά η 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα





Ανεστάλη η αποχή που είχε προγραμματίσει για τους αγώνες του προσεχούς Σαββατοκύριακου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών και έτσι θα διεξαχθούν κανονικά τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Οι ποδοσφαιριστές των έξι ΠΑΕ, που διαφοροποίησαν τη θέση τους σχετικά με την αποχή στους αγώνες της Σούπερ Λίγκα, εμμένουν στη θέση τους, κι έτσι ο Π.Σ.Α.Π ανακοίνωσε ότι αυτή δεν μπορεί να υλοποιηθεί, αν δεν υπάρχει ομοφωνία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Π.Σ.Α.Π αναφέρει:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών πρωτοστάτησε στο τεράστιο πρόβλημα της βίας στα ελληνικά γήπεδα, με σειρά από συντονισμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες του που κορυφώθηκαν από τον Αύγουστο του 2010.

Στην κλιμάκωση των προσπαθειών και με προσήλωση στο κοινό αίσθημα, όπως αυτό εκφράσθηκε και από την πλειοψηφία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, ο Π.Σ.Α.Π., από κοινού με τους αρχηγούς των 10 από τις 16 ομάδες της Super League (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρης, Ηρακλής, Ατρόμητος Αθηνών, Ξάνθη, Λάρισα, Πανσερραϊκός), γνωστοποίησε την πρόθεση των ποδοσφαιριστών να μην αγωνισθούν στις αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League.

Ως απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση τέθηκε η συμπαράταξη και των υπολοίπων ομάδων (Πανιώνος, Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός Βόλου, Κέρκυρα, Καβάλα, Εργοτέλης), οι οποίες, δυστυχώς, δεν θέλησαν εντέλει να ακολουθήσουν αυτή την προσπάθεια, για δικούς τους προφανώς λόγους που μπορούμε να φαντασθούμε, αλλά σίγουρα αδυνατούμε να κατανοήσουμε.

Αν και δόθηκε η δυνατότητα να υπάρξει σύμπραξη όλων, προκειμένου να καταστεί επιτέλους εφικτή η πρώτη κοινή και μαζική αντίδραση απέναντι στα αίσχη των γηπέδων, οι ανωτέρω συνάδελφοι που αποτελούν τη μειοψηφία, επέμειναν και τήρησαν αρνητική στάση στο αίτημα της πλειοψηφίας.

Λυπούμαστε που δεν μας ακολούθησαν και οι υπόλοιπες 6 ομάδες και εκφράζουμε την απογοήτευση μας για το γεγονός ότι δεν υπήρξε αντίδραση από την Ε.Π.Ο., τη Super League και τα τηλεοπτικά κανάλια που καλύπτουν τις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος, την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. που επενδύει στο ποδόσφαιρο και τους άλλους χορηγούς.

Όλους αυτούς τους περιμέναμε δίπλα μας, δυστυχώς όμως νιώσαμε την απουσία τους.

Η αυτοκριτική και η υπευθυνότητα είναι πλέον αναγκαίες και πέραν αυτών ο καθένας από όσους δεν ακολούθησαν την πλειοψηφία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, ανάλογα με τη θέση του και την εν γένει συμπεριφορά του.

Σεβόμενοι τους συναδέλφους που συμπαρατάχθηκαν με τον Π.Σ.Α.Π., συνεκτιμώντας τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν και αντιλαμβανόμενοι ότι σε κινητοποιήσεις αυτού του χαρακτήρα το καλύτερο δυνατό είναι να υπάρχει ομοθυμία και απόλυτη σύμπλευση, ώστε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα να είναι αυτό που αξίζουν και δικαιούνται οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οφείλουμε, με ιδιαίτερη σύνεση και υπευθυνότητα να γνωστοποιήσουμε την αναστολή της πρωτοβουλίας μας, αφού μια ενδεχόμενη συνέχεια θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπιθύμητες εμπλοκές.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η απόφαση του Π.Σ.Α.Π. και των ποδοσφαιριστών των 10 ομάδων αποτελεί πράξη ευθύνης και σεβασμού απέναντι στους Έλληνες φιλάθλους, στο σύνολο των ποδοσφαιριστών και στο θεσμό του Πρωταθλήματος για τον οποίο εμείς τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε ότι θα πρέπει να προστατευθεί.

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ελλάδα και ασφαλώς ο Σύνδεσμος τους, ο Π.Σ.Α.Π., αισθάνονται ωστόσο ότι μπορούν να νιώθουν νικητές αυτού του αγώνα που έδωσαν με εντιμότητα και αποφασιστικότητα.

Το μήνυμα που επιθυμούσαμε δόθηκε ΣΕ ΟΛΟΥΣ.


Οι ΜΟΝΟΙ που εναντιώνονται ουσιαστικά στη βία και δείχνουν ευαισθησία για την καταπολέμηση της είναι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Παρά τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις κανείς άλλος ασχολείται.

Η εικόνα θα ήταν διαφορετική, εάν οι συνάδελφοι των 6 ομάδων που δεν ακολούθησαν την πλειοψηφία, είχαν το σθένος να πουν «δεν αγωνιζόμαστε και εμείς».

Παρόλα αυτά είμαστε πάντοτε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους μας, ευχόμαστε όμως, να μην βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να βιώσουν καταστάσεις στα γήπεδα ή και έξω από αυτά που θα απειλήσουν τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή τους.

Η δημοσιοποίηση του προβλήματος που υπάρχει με τη δραματική τροπή που πήρε το ζήτημα της βίας καταδεικνύει ότι η κοινή γνώμη, όπως και τα Μ.Μ.Ε., τα οποία ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση τους και την ανάδειξη των ενεργειών των ποδοσφαιριστών απέναντι στο φαινόμενο που προσβάλλει ανθρώπινες υπολήψεις και βάζει σε κίνδυνο ζωές αθώων ανθρώπων, είναι ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Αξιώνουμε τα αυτονόητα που αφορούν την ασφάλεια των συναδέλφων μας, όλων εντέλει όσοι πηγαίνουν στο γήπεδο.

Το βέβαιο είναι ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με προσπάθειες, δράσεις, κινητοποιήσεις, προτάσεις, πιέσεις.

Εμείς είμαστε εδώ πιστοί και συνεπείς σε όσα λέμε και έντιμοι όσο και υπεύθυνοι.

Φοβόμαστε τα χειρότερα και δεν το κρύβουμε.

Ο Π.Σ.Α.Π. ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε παρών, πρόσφορος στον γόνιμο διάλογο και πρωτεργάτης στη λήψη θετικών μέτρων με στόχο τη διαμόρφωση μιας εικόνας του ελληνικού ποδοσφαίρου για την οποία δε θα νιώθουμε διαρκώς ντροπή και εσχάτως αηδία και κυρίως τρόμο».

ant1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...