Εικόνες αποκάλυψης στην Ιαπωνία - Τσουνάμι από τα 8,8R


Νέα προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους μέχρι 10 μέτρων για τις ακτές του νησιού Χονσού στον Ειρηνικό εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας. Μέχρι στιγμής, κύματα ύψους 4,2 μέτρων έπληξαν στις ιαπωνικές ακτές στον Ειρηνικό.
Νωρίτερα, το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για τη Ρωσία, τις Φιλιππίνες και τις Μαριάννες Νήσους, ύψους μέχρι 6 μέτρων.Κύματα ύψους ενός μέτρου έφθασαν στις ακτές της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό.

Είχε προηγηθεί ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία και τα κτίρια στο Τόκιο σείστηκαν, ενώ για τον αρχικό σεισμό το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ήταν μεγέθους 8,8 βαθμών αντί 7,9.

Η στέγη κτιρίου στο Τόκιο κατέρρευσε και υπάρχουν τραυματίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και σε άλλες περιοχές της Ιαπωνίας, μετά τον ισχυρό σεισμό των 8,8 βαθμών.

Οι αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες διακόπηκαν στο μεταλύτερο τμήμα της Ιαπωνίας, μετέδωσε το πρακτορείο Κιόντο. Διακόπηκε η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο. Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο, αυτοκίνητα πλέουν στο λιμάνι της Ιουάτε.

Εξι πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Τόκιο μετά τον σεισμό, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji. Η στέγη κτιρίου στο Τόκιο κατέρρευσε και υπάρχουν τραυματίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες διακόπηκαν στο μεταλύτερο τμήμα της Ιαπωνίας, μετέδωσε το πρακτορείο Κιόντο.

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και σε άλλες περιοχές της Ιαπωνίας, μετά τον ισχυρό σεισμό των 8,8 βαθμών. Συγκεκριμένα, τραυματίες υπάρχουν στην περιφέρεια Μιγιάτζι, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το πρακτορείο Κιόντο που επικαλείται στην τοπική αστυνομία.

Το ιαπωνικό υπουργείο Αμυνας διέθεσε οκτώ πολεμικά αεροσκάφη για να ελέγξουν το μέγεθος της καταστροφής, μετά τον σεισμό μεγέθους 8,8 βαθμών που έπληξε την βορειο-ανατολική Ιαπωνία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
pηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ