Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Η Ντιναμό απέκλεισε τη Σίτι και η Μπενφίκα την Παρί.


Η Μπενφίκα, η Ντιναμό Κιέβου, η Σπαρτάκ Μόσχας και η Τβέντε είναι οι πρώτες τέσσερις ομάδες που εξασφάλισαν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Europa League. 

Μέσα στο Παρίσι πανηγύρισε την πρόκρισή της στην 8άδα η Μπενφίκα. Το γκολ του ΓκαϊτάνΕντέλ έφερε ακέραια ευθύνη (είχε λάθος βηματισμό), αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Ζόρζε Ζέσους, η οποία υπερασπίστηκε το 2-1 του πρώτου αγώνα στη Λισαβόνα. 
Η Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση με τον Μποντμέρ στο 35' και πίεσε ασφυκτικά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η αδυναμία των Ερντίνγκ, Οαρό και Μορίς να στείλουν εξ επαφής την μπάλα στα δίχτυα κόστισε, αν όχι την πρόκριση, τουλάχιστον στην παράταση, καθώς το 1-1 έμεινε μέχρι το 95ο λεπτό. στο 27', στο οποίο ο γκολκίπερ Η Ντιναμό ολοκλήρωσε στο Μάντσεστερ τη δουλειά που είχε αρχίσει πριν από μία εβδομάδα στο Κίεβο.
Με προίκα το 2-0 του πρώτου αγώνα, η ομάδα του Γιούρι Σέμιν κατόρθωσε να αφήσει εκτός συνέχειας τη Μάντσεστερ Σίτι και παρά την ήττα 1-0 να δώσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή πορεία της στη διοργάνωση. Ο Κολάροφ, με εκτέλεση φάουλ στο 39', πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα, ο οποίος σημαδεύτηκε από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες της αγγλικής ομάδας, αλλά και την αποβολή του αψυχολόγητου Μάριο Μπαλοτέλι στο 36ο λεπτό για εν ψυχρώ κλοτσιά στον Σκοπιανό Γκόραν Ποπόφ. 

Παρά το σοκ με τον αδόκητο χαμό της συζύγου του Μαλαφέεφ, η Ζενίτ πολέμησε μέχρις εσχάτων για την ανατροπή του 0-3 που κουβαλούσε σαν βάρος από το ματς στην Ολλανδία. Προηγήθηκε νωρίς, στο 16', με διπλή προσπάθεια του Σιρόκοφ και διπλασίασε τα τέρματά της πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (38') χάρη σε κοντινό πλασέ του Κερζάκοφ.
Εντούτοις στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης δεν βρήκε το γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στο εξτρά 30λεπτο και αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση. Η Τβέντε, που σε όλο το παιχνίδι έπαιζε με δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα, άντεξε στην πίεση και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη.
Στη Μόσχα η Σπαρτάκ δεν... κάθισε πάνω στο 1-0 με το οποίο είχε νικήσει τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ. Απέναντι σε έναν χοντρό τερματοφύλακα, τον Γερόεν Φερόεφεν (τρίτος στο ρόστερ της ολλανδικής ομάδας), που ό,τι πήγαινε μέσα έγραφε, οι παίκτες του Βαλερί Καρπίν έφτασαν στην επίτευξη τριών τερμάτων και κατέκτησαν με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στα προημιτελικά. Τα πρώτα δύο γκολ της ρωσικής ομάδας, στο πρώτο ημίχρονο από τους Ντμίτρι Κομπάροφ και Ουέλιτον, έμοιαζαν αρκετά, καθώς προήλθαν από κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του "Αίαντα". Το τρίτο, που σφράγισε το θρίαμβο των Μοσχοβιτών ,ήρθε από εκτέλεση φάουλ του Άλεξ στο 54'.

Τα αποτελέσματα των β' αγώνων της φάσης των "16"
Μάντσεστερ Σίτι-Ντιναμό Κιέβου 1-0 (0-2)
(39' Κολάροφ)
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα 1-1 (1-2)
(35' Μποντμέρ - 27' Γκαϊτάν)
Ζενίτ-Τβέντε 2-0 (0-3)
(16' Σιρόκοφ, 38' Κερζάκοφ)
Σπαρτάκ Μόσχας-Άγιαξ 3-0 (1-0)
(21' Ντ.Κομπάροφ, 30' Ουέλιτον, 54' Άλεξ)

Σε εξέλιξη:
Βιγιαρεάλ-Λεβερκούζεν 1-0 (3-2)
(33' Καθόρλα)
Πόρτο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1 (1-0)
(1' Χουλκ, 24' Γκουαρίν - 29' Τόσιτς)
Ρέιντζερς-Αϊντχόφεν 0-1 (0-0)
(14' Λενς)
24ΩΡΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...