Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Από πού θα αρχίσει η εκπόνηση των δασικών χαρτών στην Ηλεία


Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει το σχέδιο της κυβέρνησης να αναπτύξει δασικούς χάρτες και στην Ηλεία, μαζί με άλλες δέκα περιοχές –σε πρώτη φάση- στη χώρα. Η πρόσφατη απόφαση της εταιρίας...

... «Κτηματολόγιο Α.Ε.» για ένταξη του έργου αυτού στο ΕΣΠΑ ανάβει το «πράσινο φως» για την υλοποίηση των δασικών χαρτών, έργο που θα αποτελέσει φραγμό στις καταπατήσεις και ασπίδα προστασίας των δασών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι περιοχές στην Ηλεία από τις οποίες θα αρχίσει η εκπόνηση των δασικών χαρτών είναι αυτές των προ-καποδιστριακών ΟΤΑ των Λεχαινών, της Αρετής, της Μανωλάδας και της Νέας Μανωλάδας.
Η εταιρία «Κτηματολόγιο Α.Ε.» θα αναλάβει την εκπόνηση των δασικών αυτών χαρτών παράλληλα με την εκπόνηση ανάλογων χαρτών και για άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, η σύνταξη των δασικών χαρτών θα ακολουθεί παράλληλη πορεία με αυτήν της υλοποίησης του εθνικού κτηματολογίου, το οποίο προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2020, με τελευταίο έτος ανάθεσης μελετών κτηματογράφησης το 2016.

Οι δασικοί χάρτες θα καταρτιστούν είτε απευθείας από την «Κτηματολόγιο Α.Ε.» είτε η εταιρία θα τις αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρίες. Οι δασικοί χάρτες θα περάσουν από τη θεώρηση και έγκριση των δασικών υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος (που επίσης έχει την αρμοδιότητα ανάθεσης και σύνταξης των δασικών χαρτών).
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...