Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ο Ολυμπιακός... και άλλοι τρεις!



Ο Ολυμπιακός με μια εμφάνιση που πραγματικά φόβισε, διέσυρε την Σιένα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με σκορ 89-41 και έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως οδεύει ολοταχώς για Βαρκελώνη.


Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά από το πρώτο λεπτό με άμυνα από «γρανίτη» και με την βοήθεια του κόσμου που έδινε ρυθμό στην ομάδα προηγήθηκαν με 9-0 στο 3ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός είχε «πιάσει» την Σιένα κυριολεκτικά από τον λαιμό, σερί 19-0 με τους Ιταλούς να μην μπορούν με κανέναν τρόπο να φτάσουν στο καλάθι.

Ο Γιάννης Μπουρούσης (6 πόντοι) έδινε λύσεις σε άμυνα και επίθεση με όλους τους παίκτες όμως που αγωνίζονταν να δείχνουν ασταμάτητοι. Το πρώτο καλάθι για την ομάδα του Σιμόνε Πανιτζιάνι ήρθε στο 8ο λεπτό(!) με ένα τρίποντο από τον Νίκο Ζήση, 21-3 στο 8ο λεπτό. Το πρώτο δεκάλεπτο για τους Πειραιώτες ήταν πραγματικά ονειρικό, σκορ 1ης περιόδου 24-4 με εύστοχο σουτ από τον Θοδωρή Παπαλουκά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε. Άμυνα για σεμινάριο και ψυχολογία στα ύψη, η Σιένα έδειχνε ανήμπορη και ουσιαστικά παραδομένη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Σκορ 33-4 στο 12ο λεπτό! Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε διαλύσει κάθε αμυντικό αλλά και επιθετικό σύστημα των φιλοξενούμενων.

Όλοι οι παίκτες πρόσφεραν τα μέγιστα σε αυτό το σαρωτικό 1ο ημίχρονο. Με καταπληκτικό κάρφωμα του Γκόρντον και καλάθι του Νεστέροβιτς η διαφορά έφτασε στους 32(!) πόντους, 38-6 στο 15.

Πραγματικά ασταμάτητοι οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο γήπεδο δεν πήραν ούτε για δευτερόλεπτο το πόδι από το «γκάζι» και έφτασαν το σκορ στο 47-9, 2 λεπτά πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο.

Μερικές φορές οι λέξεις δεν φτάνουν για να περιγράψεις κάποιες εικόνες και είναι πολλές αυτές που πρόσφεραν οι γηπεδούχοι στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα. Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά 38 πόντων, 47-9.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειχναν καμία διάθεση να ρίξουν συνέχισαν να αγωνίζονταν με τον ίδιο ρυθμό με αποτέλεσμα να φτάσουν την διαφορά στους 46 πόντους, 55-9 στο 25ο λεπτό. Η ομάδα του Σιμόνε Πανιτζιάνι δεν μπορούσε με τίποτα να βρει λύσεις και να αντιδράσει, ο μοναδικός τρόπος που μπορούσε να σκοράρει ήταν από την γραμμή των βολών. Η λειτουργία του Ολυμπιακού σε άμυνα και επίθεση ήταν καταπληκτική με τον «Ντούνα» να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και να έχει την πολυτέλεια και να ξεκουράσει κάποιους. Σκορ 3ης περιόδου 61-22.
Το μόνο ερωτηματικό στην 4η περίοδο ήταν το που θα σταμάταγαν οι Πειραιώτες όπως έδειχναν όμως δεν ήταν διατεθειμένοι να σταματήσουν με τίποτα! Τρίποντο του Χαλπερίν και 5 συνεχόμενοι πόντοι από τον Έρτσεγκ δίνουν διαφορά 52(!) πόντων στον Ολυμπιακό, 77-25 στο 35ο λεπτό. Τραγική η εικόνα της Σιένα που βεβαίως με τον αντίπαλο που βρήκε απόψε απέναντι της δεν μπορούσε να κάνει και κάτι διαφορετικό. Όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, σε μια εμφατική νίκη αλλά και εμφάνιση που θα μείνει για καιρό χαραγμένη στη μνήμη των φιλών του Ολυμπιακού αλλά πολύ περισσότερο στη μνήμη των Ιταλών! Το επόμενο ραντεβού για τις δύο ομάδες είναι την Πέμπτη στο ίδιο γήπεδο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΙΕΝΑ 89-41
Δεκάλεπτα: 24-4, 47-9, 61-22, 89-41.

Ολυμπιακος (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3 (1), Νεστέροβιτς 9, Σπανούλης 11 (1), Μπουρούσης 14 (1), Πελεκάνος, ΜΑυροκεφαλίδης 15, Νίλσεν 2, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 10, Κατσίβελης 7 (1), Χαλπερίν 7 (1), Γκόρντον 7.

Σιένα (Πιανιτζιάνι): ΜακΚάλεμπ 1, Ζήσης 5 (1), Χαίρστον 10, Καραρέτο 3 (1), Ράκοβιτς, Λαβρίνοβιτς 12 (1), Καουκένας 4, Ρες 1, Ακιντέλε, Γιάριτς 2, Στόουνρουκ 3, Μος.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...