Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Κατάληψη για την συγχώνευση



Έβαλαν λουκέτο χθες οι μαθητές των λυκειακών τάξεων Νεοχωρίου- Στο πλευρό τους γονείς και εκπαιδευτικοί




Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν προχθές οι μαθητές και οι μαθήτριες των λυκειακών τάξεων του Νεοχωρίου Κυλλήνης αντιδρώντας στην συγχώνευσή τους με το Λύκειο Λεχαινών ή Ανδραβίδας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των λυκειακών τάξεων Νεοχωρίου είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε κατάληψη εάν τελικά αποφασιστεί η συγχώνευση του σχολείου τους εδώ και πολύ καιρό.
Όπως δήλωσε μάλιστα στην Πρώτη ο πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών Περικλής Ασημακόπουλος, τα παιδιά τα παιδιά ευελπιστούσαν ότι δεν θα υλοποιούσαν αυτήν την απόφαση πιστεύοντας τις δεσμεύσεις των αρμοδίων ότι τελικά το σχολείο τους όχι μόνο δεν θα συγχωνευτεί αλλά αντίθετα θα αναβαθμιστεί σε αυτόνομη σχολική μονάδα.

«Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και τελικά προχθές είδαμε στις τοπικές εφημερίδες ότι το σχολείο μας θα συγχωνευτεί.
Και έτσι προχωρήσαμε σε κατάληψη του σχολείου μας όπως είχαμε αποφασίσει όλοι μαζί οι μαθητές εδώ και πολύ καιρό τώρα», ανέφερε ο πρόεδρος του 15μελούς, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια: «Μάλιστα, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την κατάληψη για όσο διάστημα χρειαστεί.

Και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν κάνουμε κατάληψη για να χάσουμε μάθημα, αλλά για να πετύχουμε το καλύτερο για το σχολείο μας.

Στο πλευρό μας έχουμε τους γονείς μας και τους εκπαιδευτικούς μας που δεν συμφωνούν με την συγχώνευση. Ζητάμε λοιπόν από το Υπουργείο Παιδείας ένα χρονικό περιθώριο ώστε να γίνει διάλογος και να πετύχουμε την αναβάθμιση του σχολείου μας σε αυτόνομη σχολική μονάδα όπως πρέπει και μας αξίζει».

Σύμφωνη γνώμη εξέφρασε και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των λυκειακών τάξεων Νοεχωρίου κα Άννα Περικλέους, η οποία σημείωσε σχετικά από την πλευρά της: «Εμείς οι γονείς διαφωνούμε κάθετα με την συγχώνευση αυτή που προωθείται.

Είχαμε μείνει στις υποσχέσεις όλων ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί όταν προχθές είδαμε στις εφημερίδες να ανακοινώνεται αυτή η συγχώνευση. Εμείς είμαστε στο πλευρό των μαθητών, των παιδιών μας και θα αντιδράσουμε μαζί τους με οποιονδήποτε τρόπο μέχρι να πετύχουμε την μη συγχώνευση του σχολείου μας».
madmedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...