Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Βέβαιη η πρόθεση συγχώνευσης των τριών νοσοκομείων


Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει σε Αμαλιάδα και Κρέστενα το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για συγχώνευση νοσοκομειακών μονάδων, στοιχεία του οποίου είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Η πρόταση των ειδικών για τα νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας μονάδας η οποία θα καλύπτει όλη την περιοχή και την αλλαγή χρήσης των άλλων δύο είτε για εξειδικευμένες εξετάσεις είτε για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η κεντρική μονάδα δεν μπορεί να μην είναι το νοσοκομείο του Πύργου, το πλέον σύγχρονο από πλευράς υποδομών. Ως προς τις χρήσεις των άλλων δύο νοσοκομείων δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες, όμως είναι βέβαιο ότι ο ρόλος τους θα είναι συμπληρωματικός και επικουρικός του κεντρικού νοσοκομείου του νομού.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είναι αποφασισμένος να προωθήσει τις αλλαγές αυτές, ακόμη και κόντρα στις τοπικές αντιδράσεις οι οποίες είναι βέβαιες, τουλάχιστο στην περίπτωση της Ηλείας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι και στο παρελθόν επιχειρήθηκε να περάσει ανάλογο σχέδιο συγχωνεύσεων των τριών νοσοκομείων όμως υπήρξαν έντονες αντιδράσεις τόσο στην Αμαλιάδα όσο και στα Κρέστενα. Συγκεκριμένα η προηγούμενη κυβέρνηση επεξεργαζόταν σχέδιο μετατροπής του νοσοκομείου Αμαλιάδας σε τραυματιολογικό κέντρο ενώ η πρόταση που διατυπώθηκε για το νοσοκομείο Κρεστένων ήταν να γίνει κέντρο υγείας αστικού τύπου, με ενισχυμένη δομή.

Τότε ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας είχε επισκεφθεί τα τρία νοσοκομεία και είχε δηλώσει ότι το σχέδιό του δεν ήταν να συρρικνωθούν τα υπό συγχώνευση νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού. Σήμερα όμως που το βασικό κριτήριο της επιχειρούμενης συγχώνευσης είναι η εξοικονόμηση πόρων, κανείς δεν μπορεί να πει κάτι ανάλογο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα και πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να υπάρξει και διάλογος πριν οι αλλαγές προωθηθούν στη Βουλή για να θεσμοθετηθούν.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...