Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΕΤΑ και ΕΟΤ «βάζουν μπροστά» Κτήμα Ζαχάρως και Κατάκολο


Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την μακροχρόνια εκμίσθωση «φιλέτων», μεταξύ των οποίων και του Κτήματος Ζαχάρως, θα προχωρήσει μέσα στο προσεχές διάστημα η Εταιρία Τουριστικών Ακινήτων.
Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο αξιοποίησης του Κτήματος Ζαχάρως, όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά η πραγματοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι πιο κοντά όσο ποτέ. Πρόκειται για μια παραθαλάσσια έκταση εμβαδού 125.000 τετραγωνικών μέτρων που περιλαμβάνει τουριστικό περίπτερο και εκτάσεις με μέτωπο 780 μέτρα στη παραλία.

Στην έκταση αυτή υπάρχει δυνατότητα ανέγερσης εγκαταστάσεων 20.000 τ.μ. και ο προσανατολισμός είναι να δημιουργηθούν ξενοδοχεία τουλάχιστον τεσσάρων αστέρων. Το Κτήμα Ζαχάρως, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», συγκαταλέγεται στα πλέον άμεσα σχέδια εκμισθώσεων της ΕΤΑ.

Εξάλλου, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται δέσμευση του προέδρου του οργανισμού Νικολάου Κανελλόπουλου ότι ο ΕΟΤ θέτει σε άμεση προτεραιότητα τα έργα υποδοχής επιβατών στο λιμάνι του Κατάκολου. Σύμφωνα με την μελέτη του ΕΟΤ το έργο αυτό σχεδιάζεται να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 3,6 εκ. € και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αίθουσα υποδοχής τουριστών, αίθουσα εκδηλώσεων, αναπλάσεις στον χερσαίο χώρο και στο κτίριο του Λιμεναρχείου κ.α.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...