Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ Φυσιολατρία Ορειβασία Οικολογία


                                                     21 / 03 / 2011   
Σύλλογος μέλος της Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε – Ο.Ξ.Ν.Ε..   Facebook Panagiotis Axilleopoulos                                            
Αριθ. Πρωτ. 194  Τηλ. 6974070997  e-mail goumerios@yahoo.gr                                                             
Κεντρ. Γραφ. ΒΑΤΑΤΖΗ 11,  11472  ΑΘΗΝΑ
Παράρτημα  ΓΟΥΜΕΡΟ ΗΛΕΙΑΣ ( ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ )

ΠΡΟΣ  Μ.Μ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ 

Πάνω από 300 χιλιόμετρα δίκτυο πράσινων μονοπατιών έχει δημιουργήσει ο Σύλλογός μας << ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ >>  σε συνεργασία με την Ο.Φ.Ο.Ε.Σ. – Ο.Ξ.Ν.Ε. τον ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ και τους τοπικούς φορείς υλοποιημένο από εθελοντές ορειβάτες ( μέλη της ΕΟΦ ) τα τελευταία οκτώ χρόνια στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Ερυμάνθου. Τα μονοπάτια αυτά έχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, είναι επισκέψιμα απ’ όλες τις ηλικίες και σε όλες τις εποχές του χρόνου χρειάζονται όμως μια σωστή σηματοδότηση και χαρτογράφηση.

   Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου μας του Συλλόγου Γουμεριωτών Ηλείας <<Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ >> όλων των Φορέων του ΓΟΥΜΕΡΟΥ με αρχηγό και ξεναγό τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟ θα επισκεφθεί το ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και την ευρύτερη  ορεινή περιοχή μας  από 25 – 27 / 03 /  2011 ο ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ <<  Ο Φυσιολάτρης  >> δεύτερη φορά.
   Το πρόγραμμα έχει ως εξής. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. 25 / 03 / 2011 αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ στάση  ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ, άφιξη στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ όπου θα γίνει ξενάγηση στο Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο στη συνέχεια τακτοποίηση  στο Ξενοδοχείο  ΝΕΔΑ  για διανυκτέρευση στη συνέχεια φαγητό από τοπικές γεύσεις .
      ΣΑΒΒΑΤΟ. 26 / 03 / 2011  πεζοπορία  στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ του  ΚΕΝΤΑΥΡOΥ ΦΟΛΟΥ στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ στα χωριά ΚΟΥΜΑΝΙ , ΦΟΛΟΗ, ΑΝΔΡΩΝΙ, ΚΛΕΙΝΔΙΑ, ΠΕΥΚΗ , ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΚΑΡΥΑ, ΓΟΥΜΕΡΟ  ώρες πορείας 5 πέντε, στη συνέχεια θα επισκεφθούν την παλιά εκκλησία της Αγίας Παρασκευής ΓΟΥΜΕΡΟΥ, θ’ ακολουθήσει προαιρετικά λόγω χρόνου  επίσκεψη στη μονή ΑΣΚΗΤΗ ( αρχαίο μαντείο αθλητών – ολυμπιονικών ) καθώς και την αναγεννημένη αρχαία ελιά 3500 ετών, από τα κλαδιά της στεφάνωναν τους αρχαίους ολυμπιονίκες,  στη συνέχεια φαγητό από τοπικές γεύσεις χορός και γλέντι στην ταβέρνα του ΓΑΡΕΦΗ στο ΓΟΥΜΕΡΟ. 

    ΚΥΡΙΑΚΗ.  27 / 03 / 2011 πεζοπορία στο μονοπάτι  των ΘΑΛΑΣΣΟΚΡΙΝΩΝ ( Κυλλήνη, Κάστρο, Λουτρά Κυλλήνης ) 4 ώρες πορεία στη συνέχεια προαιρετικά θαλασσινό μπάνιο και τελειώνουμε με λουτρό ιαματικό στα αρχαία ΡΩΜΑΪΚΑ ΛΟΥΤΡΑ της ΚΥΛΛΗΝΗΣ, θα ακολουθήσει φαγητό από τοπικές γεύσεις στο ΝΕΟΧΩΡΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ στην Ταβέρνα ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ.
   Θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον Πρόεδρο κ. ΝΙΚΟ ΟΡΝΥΘΟΠΟΥΛΟ  και το Δ.Σ. του ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΥ  ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ  ΟΜΙΛΟΥ  >> ΝΙΚΑΙΑΣ <<  Ο Φυσιολάτρης  >> που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για δεύτερη φορά. 

   Οι Σύλλογοί μας και το τοπικό Δ.Δ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ θα απονείμουν αναμνηστική πλακέτα στον ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ  ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΟΜΙΛΟ   ΝΙΚΑΙΑΣ <<  Ο Φυσιολάτρης  >>  για την συμβολή τους στην ανάδειξη των Μνημείων του ΓΟΥΜΕΡΟΥ και της ευρύτερης ορεινής περιοχής του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ της Ηλειακής Ολυμπιακής Γης.  

    Σας στέλνουμε και  φωτογραφίες από προϋγούμενη επίσκεψη του Συλλόγου στην περιοχή  μας.
  Τα Δημοτικά ιαματικά λουτρά ΠΟΖΑΡ στην ΑΡΙΔΑΙΑ λειτουργούν όλες τις μέρες του χρόνου και όλο το 24 ώρο, με εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά και για αναζωογόνηση.  

  Στο Ν. ΗΛΕΙΑΣ ποιός έχει αποφασίσει  τα Δημόσια ιαματικά λουτρά της ΚΥΛΛΗΝΗΣ και του ΚΑΪΑΦΑ που θεωρούνται ύστερα από έρευνα ιδικών τα καλύτερα στον κόσμο να λειτουργούν τέσσερες  μήνες το χρόνο από 08.00. π.μ. έως 13.00 μ.μ. ενώ μπορεί να έχει επισκέπτες  η ΗΛΕΙΑ όλο το χρόνο με κατάλληλη προβολή.

   Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε  τα Μ.Μ.Ε. του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & της υπόλοιπης ΕΛΛΑΔΑΣ για την αμέριστη συμπαράστασή τους στις πρωτοβουλίες μας. 

  Με τιμή και εκτίμηση για το Δ.Σ. Με φυσιολατρικούς & οικολογικούς χαιρετισμούς .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                 ΕΦΗ ΣΚΟΥΦΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Μ.Μ.Ε. Αρχές, Φορείς, Συλλόγους, Σωματεία, Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. – Ο.Ξ.Ν.Ε  

             Πεζοπορία μια ώρα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα !!!   ( ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ )
        Η Ηλεία δεν είναι μόνο κάμπος και παραλία, υπάρχουν και τα ορεινάγια όσους θέλουν να φθάσουν ψηλά...

                        Τιμή και ευθύνη να κατάγεσαι από την Ηλειακή Ολυμπιακή Γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...