Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Κομπίνα 200.000 ευρώ με το επικουρικό της ΕΛ.ΑΣ.

Υπάλληλοι Ταμείου ασφάλισης των σωμάτων ασφαλείας αναμένεται να βρεθούν...

ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενοι για απάτη και υπεξαίρεση.

Η απάτη είχε στηθεί τη τελευταία τουλάχιστον διετία (2007-2009) σε βάρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α), ύψους περίπου 200.000 ευρώ!

Η κομπίνα ήρθε στο φως έπειτα από ενδελεχή έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ενώ από τη σχηματισθείσα δικογραφία εμπλέκονται υπάλληλοι του Ταμείου.

Όπως προέκυψε κατά το στάδιο της προανάκρισης, η απάτη γινόταν με διαδοχικές συντάξεις με τη χρήση των ίδιων δικαιολογητικών που καταρτίζονταν διπλά και τριπλά παραστατικά για την απόδοση των χρημάτων συνταξιούχων από το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο άλλο Ταμείο, με τα οποία οι εμπλεκόμενοι έκαναν εκταμιεύσεις.

Ακολούθως, έδιναν το ποσό που εκταμίευαν με το ένα ένταλμα πληρωμής στο τελευταίο Ταμείο του συνταξιούχου, ενώ το δεύτερο ποσό το καρπώνονταν οι ίδιοι.

Η διασπάθιση του χρήματος εντοπίστηκε έπειτα από υπηρεσιακό έλεγχο. Για την ίδια υπόθεση συμμετέχουν και Οικονομικοί Επιθεωρητές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο οποίο υπάγεται και το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και αναμένεται η άσκηση ποινικών διώξεων.

http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...