Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Και ανήλικο παιδί ανάμεσα στα θύματα των δουλεμπόρων


Και ανήλικο παιδί ανάμεσα στα θύματα των δουλεμπόρων
φωτογραφία του καταυλισμού όπου διέμεναν τα θύματα των δουλεμπόρων (από το www.astinomia.gr)
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εισαγγελέως Αμαλιάδας, κρίθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση δουλεμπορίου που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Ο 32χρονος Έλληνας και οι δύο Ρουμάνοι, 30 και 32 ετών, συνελήφθησαν την Πέμπτη σε αγροτική περιοχή του Κουρτεσίου μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. (Διαβάστε την επίσημη ενημέρωση από τη Γ.Α.Δ.Α. στα "σχετικά άρθρα").
Σε βάρος των τριών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για εμπορία ανθρώπων από κοινού & κατ' επάγγελμα και ανηλίκων, αφού ανάμεσα στους Ρουμάνους εργάτες γης που εκμεταλλεύονταν και κακοποιούσαν ήταν κι ένα ανήλικο παιδί! Στον Έλληνα ασκήθηκε επίσης δίωξη για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς.

Οι τρεις συλληφθέντες, που φέρονται να είναι μέλη ενός ευρύτερου κυκλώματος δουλεμπορίου (τουλάχιστον δύο ακόμη Ρουμάνοι αναζητούνται από τις Αρχές) κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας στον Πύργο και θα μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι 11 Ρουμάνοι που έπεσαν θύματα του κυκλώματος επέστρεψαν στην πατρίδα τους μετά από ενέργειες της Ρουμανικής πρεσβείας και αφού πρώτα έτυχαν της ζεστής φιλοξενίας της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, στο Γηροκομείο "Ο Άγιος Νικόλαος" στη Βάρδα.

Αγρότες και κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στο iliatora.gr ζήτησαν την τιμωρία όσων εκμεταλλεύονται αλλοδαπούς εργάτες γης αναγκάζοντας τους να ζουν σε άθλια καταλύματα και δίνοντας τους ελάχιστη ή καθόλου αμοιβή για την εργασία τους. Όπως μάλιστα ανέφεραν, τέτοια γεγονότα αμαυρώνουν την ιστορία του τόπου αλλά και το δύσκολο και τίμιο αγώνα της πλειοψηφίας των αγροτών της ευρύτερης περιοχής για την εξασφάλιση των προς το ζην.

Την υπόθεση δουλεμπορίου ανέδειξαν τα ΜΜΕ όλης της χώρας. Σε σημερινό δημοσίευμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ο συντάκτης της εφημερίδας Μάκης Νοδάρος επιρρίπτει σοβαρότατες ευθύνες στους αρμόδιους φορείς της Ηλείας για τη φρίκη, τον απόλυτο εξευτελισμό και την εκμετάλλευση που συνεχίζουν να βιώνουν στα φραουλοχώραφα της Βουπρασίας οι εκατοντάδες αλλοδαποί εργάτες γης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ  

iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...