Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε λαθραία τσιγάρα με πλοία και φορτηγά!



Έξι άνδρες βουλγαρικής υπηκοότητας συνέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Νέα Μανολάδα οι αστυνομικοί του Α.Τ. Βάρδας, ενώ αναζητούνται ακόμη τρεις (δύο Έλληνες κι ένας Βούλγαρος), για συμμετοχή σε κύκλωμα...
... λαθρεμπορίας τσιγάρων, με δομή και οργάνωση πρωτοφανή για τα δεδομένα του νομού.
Όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα όταν, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας με επικεφαλής τον διοικητή Χαράλαμπο Σφέτσο, προχώρησαν σε έρευνες στα σπίτια των έξι Βουλγάρων, τους οποίους και συνέλαβαν μετά από τον εντοπισμό και την κατάσχεση συνολικά 26.000 τσιγάρων (περίπου 1.350 πακέτων). Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης όμως, οι συλληφθέντες ομολόγησαν την απίστευτη δράση ενός οργανωμένου κυκλώματος λαθρεμπορίας.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του iliatora.gr από αστυνομικές πηγές, οι έξι συλληφθέντες ανέφεραν πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα μικρό πλοίο (!!) προσέγγιζε τις ακτές της Ηλείας, στη Γλύφα, και παρέδιδε περισσότερα απο 1.000 χαρτοκιβώτια, με συνολικά 500.000 πακέτα τσιγάρων κάθε φορά! Αυτό επαναλήφθηκε τουλάχιστον 5 φορές τους τελευταίους μήνες. Το πλοίο περίμεναν ο Έλληνας "εγκέφαλος" (που αναζητείται), οι Βούλγαροι επιστάτες (ο ένας συνελήφθη) και Βούλγαροι εργάτες. Οι εργάτες μεταφόρτωναν τα χαρτοκιβώτια σε φορτηγό και μετά το παράνομο εμπόρευμα διοχετευόταν στην αγορά. Για την εργασία τους αυτή αμείβονταν με 100 ευρώ έκαστος (200 ευρώ ήταν η αμοιβή των ομοεθνών τους επιστατών) ενώ λάμβαναν ως "δώρο" και 5 με 10 κούτες τσιγάρων ο καθένας.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και αναπαράσταση της δράσης του κυκλώματος, με τον Βούλγαρο επιστάτη να υποδεικνύει στους αστυνομικούς το σημείο όπου κατέφθανε το πλοίο, τα δρομολόγια που ακολουθούσαν κλπ.
Να σημειωθεί πως τα διαφυγόντα έσοδα (από φόρους) για το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας της δράσης του κυκλώματος, εκτιμώνται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ (οι αρχικές ανεπίσημες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερα από 2,5 εκατομ.)
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας που τους άσκησε ποινική δίωξη για λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος και κρατούνται. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών ακόμη ατόμων που φέρονται ότι ήταν μέλη του κυκλώματος συνεχίζονται.
Νεότερη ενημέρωση (18:27) -Συνελήφθη ακόμη ένα μέλος του κυκλώματος
Πριν από λίγη ώρα άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας συνέλαβαν ακόμη έναν Βούλγαρο, τον έτερο επιστάτη, ο οποίος ομολόγησε στους αστυνομικούς τη συμμετοχή του στις παράνομες δράσεις του κυκλώματος λαθρεμπορίας.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...