Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ξήλωσαν μετασχηματιστή δύο τόνων από ύψος 8 μέτρων!


Τελικά οι «κυνηγοί του χαλκού» έχουν αποκτήσει εξειδικευμένες ικανότητες... εναερίτη και κάνουν, όπως αποδεικνύεται, χρυσές δουλειές. Στον Πύργο, δίπλα από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στην περιοχή Αγγινάρα, οι...
... κλέφτες δεν δίστασαν να κατεβάσουν έναν μετασχηματιστή βάρους δύο τόνων από κολόνα της ΔΕΗ, για να πάρουν το περιτύλιγμα του πηνίου! Μάταια προσπαθούν να καταλάβουν οι τεχνικοί της ΔΕΗ πως, μέσα στη νύχτα και χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να ξηλώσουν το βαρύ μετασχηματιστή, που βρισκόταν σε ύψος οκτώ μέτρων από το έδαφος!
Όταν τελικά κατάφεραν να τον «γειώσουν», χωρίς να πάθουν ηλεκτροπληξία, άνοιξαν το κάλυμμά του και από μέσα ξήλωσαν το χάλκινο περιτύλιγμα του πηνίου, βάρους 150 κιλών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το κόστος της αντικατάστασης του μετασχηματιστή, που τροφοδοτεί με ρεύμα τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού, φτάνει τις 15.460 ευρώ.

Στο Μοσχονέρι Λεχαινών οι «κυνηγοί του χαλκού» βρήκαν άλλο πιο εύκολο και λιγότερο ριψοκίνδυνο τρόπο για να πετύχουν το στόχο τους. Μπήκαν σε μάντρα οικοδομικών υλικών και πήραν 4800 μέτρα καλωδίων διαφόρων τύπων, η αξία των οποίων ανέρχεται στις 11.000 ευρώ.

Στην Ανδραβίδα οι κλέφτες μπήκαν σε σπίτι, έσπασαν την ντουλάπα και έκλεψαν ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο. Έκλεψαν ακόμη ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα και ένα πετρογκάζ, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

Από σταύλο στην θέση Αζουγέρα Γιαννιτσοχωρίου στη Ζαχάρω, ζωοκλέφτες πήραν μια αγελάδα και ένα μοσχάρι, συνολικής αξίας 3.500 ευρώ.

Στον Πύργο τρία άτομα εντοπίστηκαν ως οι δράστες ανάληψης χρημάτων με κλεμμένη πιστωτική κάρτα. Συνολικά έκαναν, από διάφορα ΑΤΜ της πόλης, ανάληψη 4.200 ευρώ. Οι κάμερες ασφαλείας των τραπεζικών υποκαταστημάτων «είδαν» τους δράστες, δίνοντας έτσι πολύτιμες πληροφορίες για αυτούς. Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, που εξιχνίασε την υπόθεση, δράστες φέρονται να είναι δύο γυναίκες και ένας άνδρας. Ο άνδρας και η μια γυναίκα προσήχθησαν ως ύποπτοι και ομολόγησαν την πράξη τους.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...