Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Κλιμάκωση της βίας στο κέντρο της Αθήνας – Τρεις τραυματίες από την επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων



Η βία κλιμακώνεται καθημερινά στην Αθήνα με τα επεισόδια να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Η σημερινή επίθεση στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων και στην είσοδο της λαϊκής αγοράς, στη οδό Καλλιδρομίου και Χαριλάου Τρικούπη με βόμβες μολότοφ, είχε ως αποτέλεσμα τρία άτομα να τραυματιστούν, εκ των οποίων το ένα σοβαρά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες της καταδρομικής επίθεσης, μετά την εκτόξευση μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα, φεύγοντας προς την πλευρά της λαϊκής αγοράς εντόπισαν στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Καλλιδρομίου μία μοτοσικλέτα με δύο αστυνομικούς της ασφάλειας στους οποίους επιτέθηκαν.

Οι αστυνομικοί εγκατέλειψαν την μοτοσικλέτα και έφυγαν χωρίς να τραυματιστούν, αλλά οι δράστες πυρπόλησαν το δίκυκλο με μολότοφ με αποτέλεσμα να γίνει έκρηξη στο ρεζερβουάρ της βενζίνης. Οι φλόγες επεκτάθηκαν σε διπλανό μπάγκο της λαϊκής όπου άρπαξε φωτιά μία 55χρονη γυναίκα, η οποία πουλούσε λουλούδια.

Ένας υπάλληλος της λαϊκής, 47 ετών, αγκάλιασε τη γυναίκα για να σβήσει τις φλόγες με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα ο ίδιος, ενώ ελαφρότερα εγκαύματα υπέστη η γυναίκα και ένας διερχόμενος αλλοδαπός βουλγαρικής υπηκοότητας, κάτοικος της περιοχής.

Και οι τρεις διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου ο 47χρονος νοσηλεύεται διασωληνομένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ οι άλλοι δύο νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Εξαρχείων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει κάποιες προσαγωγές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος στη σημερινή επίθεση δήλωσε τα εξής: "Το σημερινό κτύπημα τυφλής βίας στα Εξάρχεια είναι εγκληματική ενέργεια η οποία αποδεικνύει ότι ορισμένοι με συστηματικό τρόπο επιζητούν με κάθε τρόπο να χυθεί αίμα και να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή. Οι δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή δράση στο κέντρο της Αθήνας. Γίνεται εκτεταμένη έρευνα για τη σύλληψη των υπευθύνων αλλά και για την αντιμετώπιση κάθε άλλης παράνομης δραστηριότητας.

Η ασφάλεια είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη. Και αυτό το δικαίωμα θα το εγγυηθούμε με κάθε τρόπο. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να εγκλωβιστεί η κοινωνία στον κύκλο της βίας, του φόβου και της ανασφάλειας".













newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...