ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ {{ ΑΤΤΙΚΟΝ}}


Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η προβληματική, όπως αποδεικνύεται, ένταξη του νοσοκομείου Αττικόν τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες σε σύστημα καθολικής 24ωρης εφημερίας στο αντίστοιχο σύστημα του ΕΣΥ για τα νοσοκομεία της Αττικής.


Το τελευταίο «επεισόδιο» στο σίριαλ των πολύωρων, συνήθως ολονύχτιων αναμονών στα επείγοντα και των δεκάδων ράντζων στους διαδρόμους των κλινικών που συνεπάγεται η εφημερία του Αττικόν -και που έχει αναδείξει επανειλημμένως το protothema.gr- ήταν η σύλληψη γιατρού και η προσαγωγή της στα Δικαστήρια της Ευελπίδων μετά την καταγγελία συγγενούς νοσηλευόμενου για «έκθεση ασθενούς σε κίνδυνο».

Ειδικότερα, και όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), το μεσημέρι της Δευτέρας συνελήφθη η συντονίστρια εφημερίας του νοσοκομείου από αστυνομικούς του Α.Τ. Χαϊδαρίου, διότι λόγω έλλειψης κλινών έβαλε ασθενή, καρκινοπαθή, σε ράντζο. Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή εφημερία στο Αττικόν έγιναν 165 εισαγωγές ασθενών, εκ των οποίων αρκετές αφορούσαν επικουρικές κλίνες, όπως έχουν βαφτίσει οι αρμόδιοι τα ράντζα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρη Βαρνάβα, «μια συνοδός ασθενούς πήγε στο Α.Τ. Χαϊδαρίου και μήνυσε τη συντονίστρια εφημερίας, επικαλούμενη «έκθεση ασθενούς σε κίνδυνο» και ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να συλληφθεί η γιατρός. Στη συνέχεια η γιατρός προσήχθη στα δικαστήρια της Ευελπίδων και παρά τα διαβήματα διαμαρτυρίας των συναδέλφων της ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί του Αττικόν αποφάσισαν να απέχουν την Τρίτη από τα καθήκοντά τους και να συζητήσουν το πρόβλημα που προέκυψε με τα ράντζα -και το οποίο, όπως επισημαίνουν, δεν είναι παροδικό αλλά χρόνιο του νοσοκομείου- σε γενική συνέλευση.
protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ