Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ηράκλειο: Αποζημίωση-μαμούθ στην οικογένεια εργάτη που κάηκε ζωντανός!



Το συνολικό ποσό των 455.000 ευρώ επιδίκασε ως ψυχική οδύνη...
το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου στην οικογένεια του 40χρονου Γιώργου Χασουράκη, ο οποίος κάηκε ζωντανός κατά την έκρηξη στο πυρηνελαιουργείο Ανδρουλάκη, στα Καστελλιανά, τον Δεκέμβριο του 2009...


Το μεγαλύτερο ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκεπτικό της απόφασης, το περιεχόμενο της οποίας δικαιώνει απόλυτα την οικογένεια του άτυχου άνδρα καθώς από την πρώτη στιγμή φώναζε ότι ο άνθρωπος της θυσιάστηκε για να σώσει τις ζωές συναδέλφων του, αποτρέποντας παράλληλα να γίνει «ολοκαύτωμα» σ’ ολόκληρο το εργοστάσιο.

Το Δικαστήριο, σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, Ευτυχία Κατσαρού-Πετράκη, κρίνει ότι 100% την υπαιτιότητα έχουν ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο διευθυντής της μονάδας, ο τεχνικός ασφαλείας του εργοστασίου και ο ηλεκτρολόγος-συντηρητής, ενώ κρίνει ως παντελώς ανυπαίτιο το Γιώργο Χασουράκη.

Αποκαλυπτικό είναι το απόσπασμα της απόφασης που αναφέρεται στο ρόλο που διαδραμάτισε το τραγικό πρόσωπο της υπόθεσης: «Έτσι η ψύχραιμη και αποφασιστική συμπεριφορά που επέδειξε ο Γεώργιος Χασουράκης και οι ενέργειες που εκτέλεσε ήταν απολύτως απαραίτητες και αποσόβησαν τον κίνδυνο πρόκλησης ακόμα ισχυρότερης έκρηξης, προστατεύοντας έτσι τις ζωές των λοιπών εργαζομένων στο πυρηνελαιουργείο...

Συνεπεία της έκρηξης και της άμεσης μετάδοσης της φωτιάς, ο Χασουράκης ανεφλέγη και φλεγόμενος κινήθηκε έξω από το εκχυλιστήριο, βορειοδυτικά του κτίσματος, κατέπεσε ανάμεσα στο μηχανοστάσιο πυρόσβεσης και του τμήματος των εκχυλιστηρίων, όπου και τον εντόπισε απανθρακωμένο ο διευθυντής του εργοστασίου, ο οποίος κατέσβησε τη φωτιά».

Ο Γιώργος Χασουράκης, πατέρας δύο παιδιών, υπέστη εγκαύματα στο 92% του σώματος του και επέζησε υπό συνθήκες φρικτών πόνων δύο ημέρες. Σύμφωνα με το flashnews.gr, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου για την τραγωδία στο εργοστάσιο Ανδρουλάκη εκδόθηκε λίγες μόλις ημέρες μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος των ιδιοκτητών-διαχειριστών του εργοστασίου Γιαννούλη για τις συνθήκες της έκρηξης που είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2006 με αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό τεσσάρων εργατών.

Να σημειωθεί ότι ως προς το ποινικό μέρος της υπόθεσης έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα και πλέον διεξάγεται κύρια ανάκριση.
24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...