Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Βροχερός ο καιρός και το Σαββατοκύριακο



Επιστροφή του χειμώνα προβλέπει για το Σαββατοκύριακο...
ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.


Λίγο κρύο και βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για το Σαββατοκύριακο.

ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός και μόνο στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός και μόνο στην Ανατολική Μακεδονία και τη Δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες κυρίως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7. Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα δε φαίνεται να ξεπερνά τους 18 με 19 βαθμους κελσίου στα ηπειρωτικά ενώ η ελάχιστη θα είναι γύρω στους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Η κακοκαρία θα μεταφερθεί σε ανατολικότερες περιοχές. Έτσι περιμένουμε βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να έχουμε στην Πελοπόννησο τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφορ, στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λιγάκι για να φτάσει κοντά στους 20 βαθμούς κελσίου η μέγιστη στα ηπειρωτικά.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Περιμένουμε βελτίωση του καιρού καθώς οι άνεμοι δε φαίνεται να ξεπερνούν τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικά 8 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Βροχές περιμένουμε στις ανατολικότερες περιοχές της χώρας και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος θα είναι ο ουρανός με πιθανότητα μπόρας στην Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά κυρίως στα ορεινά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 21εναν με 23 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε βελτιωμένο καιρό από σήμερα με τις βροχές κυρίως να πέφτουν στις βόρειες περιοχές του νομού.
Το Σάββατο γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός με τους ανέμους να φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 20 με 21εναν βαθμούς κελσιου ενώ η ελάχιστη θα είναι γύρω στους 10 βαθμούς και κυρίως στα βόρεια του νομού.
Την Κυριακή παρόμοιος θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια του νομού, το μεσημέρι η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμη περισσότερο καθώς οι άνεμοι θα εξασθενήσουν γύρω στα 6 το πολύ μποφόρ στα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς το μεσημέρι και κυρίως στις δυτικότερες περιοχές του νομού.

24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...