Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ....15 ΙΟΥΝΙΟΥ


1736 Γεννήθηκε ο Σαρλ Ογκιστέν ντε Κουλόμπ, Γάλλος φυσικός, με σημαντικό έργο στον τομέα του ηλεκτρομαγνητισμού.

1789 Ο πατήρ Ελάιτζα Κρέιγκ αποστάζει ουίσκι από καλαμπόκι. Θα ονομαστεί "Μπέρμπον", επειδή ο ιερωμένος ζούσε στην κομητεία Μπέρμπον του Κεντάκι.
1800 Ο Ναπολέων Βοναπάρτης νικά τους Αυστριακούς στη Μάχη του Μαρένγκο στη Βόρεια Ιταλία και γίνεται κύριος της ιταλικής χερσονήσου. Των Αυστριακών ηγείται ο ελληνικής καταγωγής στρατάρχης Μιχαήλ φον Μελάς.
1821 Επίσημη έναρξη της επανάστασης στην Κρήτη και νίκη των Ελλήνων σε μάχη κοντά στο Λούλο των Χανίων.
1864 Γεννήθηκε ο δρ Αλόις Αλτσχάιμερ, Γερμανός νευρολόγος. Το όνομά του δόθηκε στην ασθένεια του εγκεφάλου που πλήττει κυρίως τα ηλικιωμένα άτομα.
1873 Ο Ερρίκος Σλήμαν ανακαλύπτει τους αμύθητους θησαυρούς της Τροίας.
1904 Πέθανε ο Νικηφόρος Λύτρας, ζωγράφος.
1920 Πέθανε ο Μαξιμίλιαν Βέμπερ, Γερμανός κοινωνιολόγος και οικονομολόγος, από τους θεμελιωτές της επιστήμης της κοινωνιολογίας.
1961 Γεννήθηκε ο Μπόι Τζορτζ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Τζορτζ Ο' Ντόουντ, Αγγλος τραγουδιστής της ποπ.
1982 Τελειώνει ο πόλεμος στα Φόκλαντς, με την παράδοση των δυνάμεων της Αργεντινής.
1987 Η Εθνική Ελλάδος κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, νικώντας στον τελικό τη Σοβιετική Ενωση με 103-101.
1995 Πέθανε ο Ρόρι Γκάλαχερ, Ιρλανδός ρόκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...