ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Εκτός Δημοσίου τεμπέληδες, επίορκοι και διεφθαρμένοι υπάλληλοι - 'Ολο το νεο πειθαρχικό δίκαιο


Σύμφωνα με το νομοσχέδιο το οποίο θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, διεφθαρμένοι, επίορκοι και ασυνείδητοι δεν θα έχουν θέση στο Δημόσιο.

Οι τιμωρίες θα είναι βαρύτατες για τους «διεφθαρμένους», αλλά και ιδιαιτέρως απειλητικές για το μέλλον, την εξέλιξη, ακόμη και την απώλεια της εργασίας εκείνων, που κρίνονται ως τεμπέληδες ή έχουν ανάρμοστη συμπεριφορά.

Πρώτη κίνηση που θεωρείται σημαντική είναι η απομάκρυνση από τα πειθαρχικά συμβούλια των εκπροσώπων των δημοσίων υπαλλήλων, για τους οποίους υπάρχουν υπαινιγμοί και ορισμένες φορές σαφείς κατηγορίες ότι «έκαναν τα στραβά μάτια» για πειθαρχικά παραπτώματα συναδέλφων τους ή αν μη τι άλλο λειτουργούσαν αλληλέγγυα έναντι των συναδέλφων τους.

Ωστόσο, το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει σε βάθος χρόνου το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο, θα είναι η εφαρμογή του και αυτό ίσως να οφείλεται στην αυστηρότητά του, με δεδομένο ότι και το προηγούμενο Πειθαρχικό Δίκαιο, που ήταν πιο χαλαρό, εφαρμοζόταν μόνο σε εξόφθαλμες περιπτώσεις και κάτω υπό ορισμένες συνθήκες.

Ένα από τα αγκάθια του νέου Πειθαρχικού Δίκαιου για χιλιάδες υπαλλήλους, θα είναι ο συνδυασμός της εφαρμογής του στις μετατάξεις που θα γίνουν από τον ευρύτερο δημόσιο στον στενό δημόσιο τομέα, καθώς υπάλληλοι που έχουν υποπέσει αποδεδειγμένα σε πειθαρχικό αδίκημα, δεν θα μπορούν να μεταταχθούν και θα απολύονται.

Μάλιστα, οι υπάλληλοι, που υπηρετούν σε φορείς υπό κατάργηση ή συγχώνευση και που θα έχουν φορτωμένο πειθαρχικό φάκελο δεν θα περνούν ούτε καν από την προβλεπόμενη αξιολόγηση του ΑΣΕΠ.

Υπάλληλοι που έχουν υποπέσει σε παράπτωμα, θα αποκλείονται από κάθε διαδικασία προαγωγής, ενώ οι «επίορκοι» θα υποστούν και μεγάλη μείωση των αποδοχών τους.

Yπάλληλοι, που παραπεμφθούν για σοβαρά αδικήματα όπως χρηματισμό ή υπεξαίρεση, θα απομακρύνονται άμεσα από τη θέση τους και θα χάνουν το 75 τοις εκατό του μισθού τους.

Eπίσης, οι ΕΔΕ θα ολοκληρώνονται μέσα σε 2 μήνες και πιθανόν να υπάρξουν επιπρόσθετες ρυθμίσεις ειδικά για υπηρεσίες αιχμής, που παρουσιάζονται αυξημένα κρούσματα διαφθοράς, όπως είναι οι πολεοδομίες και οι εφορίες.

Για πρώτη φορά θα προβλέπεται η αφαίρεση της αδείας ασκήσεως επαγγέλματος στους επιβλέποντες μηχανικούς που συμβάλλουν στην αυθαίρετη δόμηση, κάτι που θα πλήξει καίρια το «μαύρο χρήμα» και παράλληλα θα φέρει έσοδα στο δημόσιο.

Βαρύτατες θα είναι και οι κυρώσεις για εφοριακούς, που «συναλλάσσονται» με φορολογουμένους.

Oι σχετικές ρυθμίσεις δεν θα εφαρμόζονται μόνο για το τακτικό προσωπικό του δημοσίου, αλλά και για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και το μόνιμο προσωπικό των δήμων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Σύμφωνα με το νέο Πειθαρχικό αυξάνονται τα όρια παραγραφής, που με τον προηγούμενο νόμο ήταν μικρά και επέτρεπαν την αποφυγή της ποινής για τους υπαλλήλους με πειθαρχικά παραπτώματα. Έτσι, ο χρόνος παραγραφής αυξάνεται από τα δύο χρόνια στα πέντε και για παραπτώματα για τα οποία δεν μπορεί να επιβληθεί ποινή κατώτερη του υποβιβασμού, η παραγραφή είναι πλέον δεκαετής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: