Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ακόμη μια βραδιά στην πλατεία


Ακόμη μια βραδιά στην πλατεία
κεντρική φωτό, 1 & 2: Αμαλιάδα, 3: Πύργος

Σημείο συνάντησης ήταν γι' ακόμη μια φορά η πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα, εκεί όπου και την Παρασκευή το βράδυ δεκάδες πολίτες της Ήλιδας συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, να ανταλλάξουν πολιτικές απόψεις και να καταθέσουν προτάσεις για τις μελλοντικές δράσεις των "Indignados".
Στον Πύργο, η προσέλευση του κόσμου ήταν χαμηλή, με τους "Αγανακτισμένους" της πρωτεύουσας του νομού να ευελπιστούν πως -μέσα και από μια σειρά δράσεων- το Σαββατοκύριακο η εικόνα θα αλλάξει προς το καλύτερο, όπως συνέβη το βράδυ της Πέμπτης όταν η πλατεία Ιατρίδη γέμισε ασφυκτικά (επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Αγανακτισμένων Πολιτών Πύργου εδώ)

Στην Αμαλιάδα, οι παρέες των φίλων που συμμετείχαν στην ανοιχτή συζήτηση, αφού πρώτα ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο στις 20:30 στον ίδιο χώρο, ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση για υπαίθρια προβολή του ντοκιμαντέρ Debtocracy κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης συγκέντρωσης (επισκεφθείτε τη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook εδώ). Αξίζει να σημειωθεί πως οι καθημερινές συγκεντρώσεις ειρηνικής διαμαρτυρίας στην Αμαλιάδα διεξήχθησαν μέχρι σήμερα σε πολύ καλό κλίμα, με τη συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών και των ιδεολογιών και θύμησαν στους παλαιότερους εποχές που η Δημοκρατία γιγαντωνόταν στους δρόμους και στις πλατείες, πριν την "εισβολή" των γραβατών, των φουσκών και των λοιπων... συγγενών.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...