Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κατεβάζει διακόπτες η ΔΕΗ

Μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες με την κυβέρνηση και τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου,
η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ξεκινά από σήμερα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που αναμένεται να πλήξουν όλη τη χώρα με περιοδικές διακοπές.

Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν και σε κατάληψη μέρους των ορυχείων και μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η απεργία αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας, ενώ η διοίκηση της εταιρίας έχει έτοιμο έκτακτο σχέδιο με περιοδικές διακοπές ρεύματος προκειμένου να αποφευχθεί μπλακ άουτ.

Για το γεγονός προειδοποίησε και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος, ο οποίος επανέλαβε ότι στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι το μπλακ άουτ, θα υπάρξουν όμως προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Το Σάββατο, η ΠΑΣΚΕ της ΓΕΝΟΠ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο στον οποίο επανέφερε με αίτημα να αποσυρθεί η διάταξη του μεσοπρόθεσμου που προβλέπει την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικό στην κατεύθυνση της ικανοποίησης του αιτήματος των συνδικαλιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...