Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

FT: To ΔΝΤ μπλοκάρει την πέμπτη δόση



Νέο δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι η πέμπτη δόση μπλοκάρεται από το ΔΝΤ , το οποίο εμμένει ...




στην θέση του ότι δεν μπορεί να εκταμιεύσει την επόμενη δόση αν δεν έχει τις απαραίτητες δεσμεύσεις από Ευρωπαίους αξιωματούχους επί του νέου πακέτου διάσωσης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ενώ Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών προσήλθαν στη συνάντηση του Eurogroup πιστεύοντας ότι τα δύο ζητήματα έχουν αποσυνδεθεί, οι συνεχείς διαφωνίες τους οδήγησαν το ΔΝΤ στο να επαναφέρει την προϋπόθεση να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση στην Ελλάδα για τους επόμενους 12 μήνες πριν την απελευθέρωση του μεριδίου του Ταμείου.

Ακόμη το δημοσίευμα προσθέτει ότι τόσο η Ευρώπη όσο και το ΔΝΤ θέτουν επίσης ως όρο εκταμίευσης των χρημάτων την έγκριση των νέων μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα.

Βέβαια οι Financial Times επισημαίνουν ότι οι «απειλές των Ευρωπαίων εταίρων είναι κούφιες» καθώς εκτιμούν ότι θα υπάρξει εκταμίευση της δόσης των 12 δις. ευρώ .

http://www.newscode.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...