ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Δουλειά για 5.300 ανέργους στη Θεσσαλία

Δουλειά για 5.300 ανέργους στη ΘεσσαλίαΘα απασχολούνται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Πρωτοβουλία για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, από τα οποία μπορούν να βρουν δουλειά 5.300 άνεργοι στη Θεσσαλία -1.370 θέσεις στη Μαγνησία- αναλαμβάνει η αιρετή Περιφέρεια.

Τις επόμενες ημέρες με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού συγκαλείται ευρεία σύσκεψη στην οποία καλούνται όλοι οι φορείς, οι οποίοι μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις, δηλαδή σωματεία, ιδρύματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, επαγγελματικές ενώσεις που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις (εξαιρούνται το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ εποπτευόμενα από το κράτος, οι ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και νομικά τους πρόσωπα).

Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος για «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», οι φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα επιχορηγούνται για την απασχόληση των ωφελούμενων που θα απασχολούνται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δικαιούχων.

Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ και όχι πλέον των 625 ευρώ μηνιαίως.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης για τη Θεσσαλία είναι 17,4 εκατ. ευρώ και κατανέμεται ανά περιφερειακή ενότητα: Μαγνησίας 4.495.312 ευρώ, Λάρισας 5.578.125, Τρικάλων 3.839.062, Καρδίτσας 3.478.125. Η κατανομή των κονδυλίων, σύμφωνα με το υπουργείο, προέκυψε με βάση την απογραφή.

Με βάση τα ποσά ανά ωφελούμενο προκύπτει ότι δύνανται να απασχοληθούν συνολικά 5.300 και συγκεκριμένα 1.370 στη Μαγνησία, 1.700 στη Λάρισα, 1.170 στα Τρίκαλα και 1.060 στην Καρδίτσα.

Τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν τοπικό χαρακτήρα και μπορούν ενδεικτικά να περιλαμβάνουν:
-έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας όπως π.χ. διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση,
-δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλους, καθαριότητα παραλίων περιοχών, καθαρισμούς και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ρεμάτων κλπ
-υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κ.λ.π.
-κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού,
-δράσεις για παιδιά και νέους, εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές και παιδιά, οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών,
-δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ενημέρωση όλων των εν δυνάμει Δικαιούχων του προγράμματος αυτού, προκειμένου άμεσα να επεξεργαστούν - συντάξουν το επιχειρησιακό σχέδιό τους και αναλόγως αυτού να συνεργαστούν και συμβληθούν με τον αντίστοιχο δημόσιο φορέα (π.χ. τοπικής εμβέλειας σωματείο κ.λ.π. με τον Δήμο της περιοχής του, περιφερειακής εμβέλειας Επαγγελματική Ένωση με την Περιφέρεια κ.λ.π.).
Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας επεξεργάζεται τα στοιχεία των υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, εξετάζει βάσει των αρμοδιοτήτων της πού δύναται να συμμετέχει, προκειμένου να είναι έτοιμη για υποβολή προτάσεων και αυτή ως «συμπράττων φορέας» με εν δυνάμει Δικαιούχους του προγράμματος.

Πηγή:taxydromos

Δεν υπάρχουν σχόλια: