Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Για πρώτη φορά γυναίκα πρωθυπουργός στην Ταϊλάνδη!


Έκλεισαν οι κάλπες που θα καθορίσουν το μέλλον της Ταϊλάνδης μετά από πέντε χρόνια πολιτικής αστάθειας.

Προηγείται το αντιπολιτευόμενο Πέου Τάι, του οποίου ηγείται η αδελφή του εξόριστου πρωθυπουργού Σιναουάρτα, Γινγκλουκ. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στη χώρα και σίγουρα για μία ευχάριστη εμφανισιακά παρουσία.

Σημειώνεται ότι πέρυσι είχε προκληθεί χάος στην Ταϊλάνδη, όταν διαδηλωτές είχαν κλείσει για δύο μήνες τα αεροδρόμια της χώρας, ώστε να εξαναγκάσουν σε παραίτηση την κυβέρνηση. Η επέμβαση του στρατού προκάλεσε ταραχές που άφησαν πίσω τους 91 νεκρούς.

Σύμφωνα με το Reuters, η νεαρή και όμορφη Γινγκλουκ Σιναουάρτα δέχτηκε ήδη τηλεφώνημα από τον αδελφό της που την συνεχάρη για τη νίκη. Είχε πάει νωρίς νωρίς να ψηφίσει σε σχολειο της Μπανγκόγκ. Αμέσως μετά δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Ευχαριστώ τους υποστηρικτές μου που ήταν τόσο καλοί”.

Πάντως, σύμφωνα με αναλυτές, η δημοφιλία της νεαρής πολιτικου έγκειται σε μεγάλο βαθμό στον εξόριστο αδελφό της και πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται εκτός Ταϊλάνδης καθώς αν επιστρέψει θα διωχθεί για υποθέσεις διαφθοράς.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...