Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

«Δεν αλλάζει ούτε όνομα, ούτε έδρα»!

Οι φορείς της πόλης της Καβάλας οργανώνονται για να αποτρέψουν τον αφανισμό της ομάδας

«Δεν θα αλλάξει ούτε έδρα, ούτε όνομα ο Α.Ο. Καβάλας και ας το προσπαθεί η οικογένεια Ψωμιάδη»!

Αυτό ήταν, ουσιαστικά, το μήνυμα, αλλά και το ψήφισμα το οποίο θα καταθέσουν τη Δευτέρα το απόγευμα, στην προγραμματισμένη επερώτηση στη Βουλή, από το βουλευτή Καβάλας, Δημήτρη Παπουτσή, οι φορείς της πόλης της Καβάλας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Δημαρχείο της πόλης, για να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους στον αφανισμό της ομάδας.

Στην Πανκαβαλιώτικη αυτή συνάντηση, παρόντες ήταν, πλην του δημάρχου Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή, ο βουλευτής και υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, οι βουλευτές, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Παπουτσής, Σάββας Εμινίδης, ο αντιπεριφερειάρχης, Αρχέλαος Γρανάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Κώστας Παπακοσμάς, ο πρόεδρος της Δημωφέλειας, Στέλιος Σχοινάκης, ο αντιδήμαρχος, Χριστόδουλος Μιχαλάκης, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΟΚ, Χρήστος Ρέμμος, ο Νίκος Παναγιωτίδης, ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο Ηλιάδης, ως εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ο εκπρόσωπος της Ε.Π.Σ. Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, εκπρόσωποι των Παλαιμάχων της Καβάλας, εκπρόσωποι των οργανωμένων φιλάθλων (Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας, Γαλάζιοι Αργοναύτες, Kavala Pit Bul Club), αλλά και απλοί φίλαθλοι.

Οργή για την οικογένεια Ψωμιάδη!

Αρχικά, το λόγο πήρε ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος ήταν λάβρος απέναντι στην οικογένεια Ψωμιάδη, λέγοντας: «Η πόλη γίνεται φτωχότερη, κάποιοι κοροϊδεύουν την κοινωνία, όμως εμείς δε μπορούμε να τα ανεχτούμε όλα αυτά. Τα καταδικάζουμε όλοι. Ο ΑΟΚ δεν είναι ούτε ένα ΑΦΜ, ούτε μία επιχείρηση την οποία ο καθένας την παίρνει και την πάει όπου θέλει. Η Πολιτεία έχει τώρα την ευκαιρία να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και να καθαρίσει αυτή την κόπρο. Δεν πρέπει να βουλιάξει το καραβάκι του ΑΟΚ, στα θολά νερά».

Από την πλευρά του, ο βουλευτή Καβάλας, Δημήτρης Παπουτσής, τόνισε: «Τη Δευτέρα, στη Βουλή, αλλά και την Τρίτη στην Ε.Ε.Α., θα πρέπει να γίνει οριστική και αμετάκλητη διαγραφή των νοσηρών εγκεφάλων, που θέλουν να σβήσουν τον Α.Ο. Καβάλας, από το ποδοσφαιρικό χάρτη. Δε θα δεχτώ απάντηση στη Βουλή, που θα μπορεί να συνεχίσει αυτά τα σενάρια. Υπάρχει το νομικό πλαίσιο για να σταματήσουμε όλο αυτό το ανοσιούργημα που πάει να γίνει εις βάρος της ομάδας μας. Θα ήμαστε παρόντες και στην Ε.Ε.Α.»

Ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είπε μεταξύ των άλλων: «Θλίβομαι και αγανακτώ με την οικογένεια Ψωμιάδη, που μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και να κάνει ακόμη μπίζνες. Θλίβομαι και με τον Ηρακλή, που όσο κόμπλεξ κατωτερότητας έχει απέναντι στις ομάδες της Αθήνας, τόσο κόμπλεξ ανωτερότητας έχει απέναντι στις ομάδες της επαρχίας και μπορεί με τόση ευκολία να σβήσει ομάδες, όπως η Καβάλα και σίγουρα και άλλων. Τέτοιου είδους κόλπα, από τέτοιου είδους κολπατζήδες δε θα έχουν τύχη, εμείς θα φροντίσουμε για αυτό, να είναι σίγουροι».

Ο βουλευτής Καβάλας, Σάββας Εμινίδης, ήταν και αυτός ξεκάθαρος: «Όταν πήγε ο κ. Ψωμιάδης να αγοράσει τον Πανιώνιο, πάλι εάν θυμάστε, με δική μου πρωτοβουλία και ενέργειες καταφέραμε με τις αρμόδιες αθλητικές αρχές να το σταματήσουμε. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα και θα είμαι μπροστάρης και πάλι. Ήμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με τον κύριο Γερουλάνο και με τον κύριο Μπιταξή. Την Τρίτη στην Ε.Ε. Αθλητισμού θα ήμαστε εκεί και θα δώσουμε σκληρή μάχη».

Ο δε υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης συμφώνησε λέγοντας: «Συμφωνώ στα όσα είπαν και οι συνάδελφοι. Λόγια πολλά δε χρειάζονται αυτές τις στιγμές, παρά έργα. Η Πολιτεία να είστε σίγουροι δε θα επιτρέψει κανενός είδους παρανομία και αυτό θα διασφαλιστεί από κάθε πλευρά».

Σημαντική ήταν και η παρέμβαση του προέδρου της Δημωφέλειας, Στέλιου Σχοινάκη, που τόνισε: «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πολλές φορές μας έχει εκπλήξει με διάφορες αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της. Θα πρέπει να ήμαστε εκεί και να δώσουμε τη μάχη μας, γιατί πολλές φορές τα αποτελέσματα και οι ζυμώσεις, βγαίνουν πρώτα στους… διαδρόμους και μετά στην αίθουσα».

Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Νίκος Παναγιωτίδης, δείχνει πως ουσιαστικά αυτό που θέλει να κάνει η οικογένεια Ψωμιάδη, δεν είναι μία απλή «μεταφορά της έδρας», αλλά την αλλαγή του ονόματος και των σημάτων του Α.Ο. Καβάλας: «Την Παρασκευή το μεσημέρι μας έγινε μία αίτηση, ώστε να τροποποιηθεί η ονομασία της ομάδας, σε «Νέα ΠΑΕ Καβάλας Νέος Ηρακλής». Ένα πρακτικό που κατατέθηκε, αναφέρει πως έγινε αυτόκλητη Γενική Συνέλευση, η οποία όμως σήμερα προκύπτει ότι δεν έγινε νόμιμα, μιας και ο κ. Ρέμμος (ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη), δεν την έχει υπογράψει ποτέ! Τώρα περιμένουμε τη γνωμοδότηση του νομικού μας τμήματος, για το εάν εγκριθεί ή όχι η αλλαγή της ονομασίας».

Ο πρόεδρος της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας, Μιχάλης Σωτηρόπουλος, δήλωσε: «Μιλάμε για μία πραξικοπηματική εξέλιξη, την οποία φυσικά δε θα αφήσουμε να ολοκληρωθεί. Ήμαστε σε σωστή νομική γραμμή και τη Δευτέρα στις 20:00 στην Κεντρική πλατεία της Καβάλας, καλούμε όλη την πόλη, σε Πανκαβαλιώτικο Συλλαλητήριο. Όλοι φορώντας μπλέ και το καραβάκι στο στήθος θα στείλουμε μήνυμα ηχηρό, σε όσους θέλουν να μας σβήσουν».

Ο τέως στράικερ του ΑΟΚ και πρώτος σκόρερ της ομάδας, Γιώργος Παπανδρέου, είπε και αυτός με τη σειρά του: «Την τίμησα αυτή τη φανέλα πολλά χρόνια και την πόνεσα. Ήμαστε κύριοι σε κομβικό σημείο. Ή θα αναγεννηθούμε, ή θα διαλυθούμε! Για το κατάντημα αυτό ευθύνη έχουμε όλοι μας. Σαν κοινωνία και σαν πόλη, θέλαμε τα μεγαλεία και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε το τίμημα… Εμείς κάναμε την ομάδα το γίγαντα με τα ξύλινα πόδια και τώρα που πήραν αυτά φωτιά, τρέχουμε να φύγουμε. Μην αρχίσει κάποιος να κατηγορεί, αυτόν που πριν από μέρες χειροκροτούσε. Η αυριανή μέρα θα πρέπει όλους να μας ενώσει και να μας κάνει πιο σοφούς».

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...