Δίωξη για 23 άτομα στην υπόθεση των υποβρυχίων ζητά η εισαγγελέας

Για άλλους 15 ζητείται απαλλαγή

Ενδείξεις για την τέλεση κακουργηματικών πράξεων που συνδέονται με την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων σε βάρος 23 ατόμων, μη πολιτικών προσώπων εντόπισε η εισαγγελέας πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου.

Στην πολυσέλιδη πορισματική αναφορά της, την οποία έχει υποβάλει στον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπονή, η εισαγγελική λειτουργός ζητά να ασκηθεί σε βάρος των 23,οι οποίοι είχαν εξεταστεί ως ύποπτοι κατά περίπτωση ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα: Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκία και απιστία.

Αντίθετα για άλλα 15 πρόσωπα, που επίσης είχαν καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου δεν πρόεκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία και ως εκ τούτου η εισαγγελέας ζητά να αρχειοθετηθεί γι αυτά η υπόθεση και να μην ασκηθεί εναντίον τους ποινική δίωξη.

Την αναφορά της κ. Παπανδρέου σε συνδυασμό με την υπόλοιπη δικογραφία θα μελετήσει ο κ. Πεπονής ,ο οποίος και θα αποφασίσει αν και ποια από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα θα είναι στην επομένη φάση της δικαστικής διερεύνησης με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.
newsbeast

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ