Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α


Ο.Α.Σ.Η.
(Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας)

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
       Αγρότη – Αγρότισσα
Η κατάσταση που βιώνουμε συνεχώς επιδεινώνεται. Οι καλλιέργειες μας συνεχώς απαξιώνονται και κάθε μέρα βρισκόμαστε περισσότερο χρεωμένοι στις τράπεζες και σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται τις περιουσίες μας για ένα ξεροκόμματο.
Τώρα έχουμε το πρόβλημα με το καρπούζι, αύριο θα έχουμε με το καλαμπόκι, το σταφύλι, τα κτηνοτροφικά και όλα τα αγροτικά προϊόντα. Οι εφαρμοζόμενες σκληρές,  αντιλαϊκές  πολιτικές στα πλαίσια του λεγόμενου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος πλήττουν άγρια τους αγρότες, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Συνεχίζουν με μεγαλύτερη ένταση στην ίδια αντιαγροτική ρότα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ , που εδώ και  χρόνια συναποφασίζουν και εφαρμόζουν στη χώρα μας οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και στηρίζουν ΛΑΟΣ και «παρελκόμενοι» .
Η άνοδος του ΦΠΑ στο 23%, για μια σειρά προϊόντα θα αυξήσει κατακόρυφα το κόστος ζωής στο χωριό. Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων για τους παραγωγούς θα μειωθούν ακόμα περισσότερο, χωρίς  αντίστοιχες καλύτερες τιμές για τους εργαζόμενους.
Ο νέος ΄΄χαρατσονόμος΄΄ του ΕΛΓΑ, αυξάνει κατακόρυφα τις εισφορές των αγροτών, χωρίς όμως να εξασφαλίζει κάλυψη της παραγωγής μας από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με αποτέλεσμα αντί για αποζημιώσεις να δίνονται ψίχουλα ή και τίποτα.  Δεν είναι τυχαίο ότι το 35% περίπου των αγροτών δεν έχουν πληρώσει ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν!  Οι αποφάσεις για την νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα εντείνουν τα προβλήματα  της αγροτιάς.
       Αγρότη – Αγρότισσα
Πρέπει να εντείνουμε τους αγώνες μας ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που  εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές, κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και σε αυτούς που ξεπουλάνε τους αγώνες μας. Χρειάζεται να υψώνουμε καθημερινά όλο και πιο δυνατά τη φωνή της  αντεπίθεσης μας στις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές. Έχουμε τη δύναμη για να αλλάξουμε τη μοίρα μας.
Τα ανύπαρκτα εισοδήματα από το κόπο της δουλειά μας και η πορεία ξεκληρίσματός μας δεν είναι ο μόνος δρόμος. Δεν πρέπει με τον ιδρώτα μας να αυγαταίνουμε καθημερινά τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε όφελος του λαού μας.

Όλα τα τρακτέρ να γεμίσουν τις πλατείες των χωριών την Κυριακή 10/09 και την Δευτέρα 11/09 να πλημυρίσουν την Εθνική οδό Πατρών-Πύργου.

ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:
·      Απαγόρευση με νόμο κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού.
·      Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στο 100% της κατεστραμμένης μας παραγωγής για να μπορέσουμε να ξανακαλλιεργήσουμε.
·       Αρνούμαστε να πληρώσουμε πρόστιμα και τέλη για άδειες γεωτρήσεων. Πάγωμα οποιασδήποτε αύξησης στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
·       Πολιτική μείωσης του κόστους για τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής και απαγόρευση εισαγωγών προϊόντων που παράγουμε στη χώρα μας, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
·       ΕΛΓΑ, αποκλειστικά κρατικός φορέας, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους, κάλυψη ελλειμμάτων του από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·       Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα .
·       Κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των αγροτών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...