Πρεμιέρα στα σχολεία: Ο αγιασμός δεν "διώχνει" τα προβλήματα στην Ηλεία



Πρεμιέρα στα σχολεία: Ο αγιασμός δεν Στη σκιά της έλλειψης σχολικών βιβλίων για πρώτη φορά μετά την…
Κατοχή, εξαιτίας της μη έκδοσής τους λόγω της γνωστής ιστορίας με την προμήθεια χαρτιού
και μέσα σε ένα γενικό κλίμα αβεβαιότητας για το πώς θα κυλήσει η νέα σχολική χρονιά από τη στιγμή που το βασικό εφόδιο του μαθητή δεν υπάρχει, χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Το ίδιο φυσικά κλίμα επικρατεί και στις περισσότερες σχολικές μονάδες της Ηλείας, αφού είναι ελάχιστα τα σχολικά βιβλία που έχουν παραληφθεί, με τους γονείς και τους μαθητές να αγωνιούν για το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση που θα δημιουργήσει μια τεράστια δυσλειτουργία τουλάχιστον κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Απ’ την άλλη οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, όπως και οι Διευθυντές των σχολείων, θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό με την έκδοση αρχικά φωτοτυπιών των πρώτων κεφαλαίων των σχολικών βιβλίων και της διανομής τους στους μαθητές με χρέωση των σχολικών επιτροπών.
Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας είναι κανένας μαθητής να μην πληρώσει για την φωτοτυπία του βιβλίου που θα χρησιμοποιήσει. Να επισημάνουμε ακόμα ότι το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που εμφανίζεται συνήθως κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι η έλλειψη εκπαιδευτικών και τα κενά που παρουσιάζονται σε βασικές αλλά και άλλες ειδικότητες.
Στην παρούσα φάση, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα κενά έχουν σχεδόν καλυφθεί όλα στις βασικές ειδικότητες ενώ στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε γυμνάσια και Λύκεια υπάρχουν ακόμα 36 κενά.
Τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε γυμνάσια και Λύκεια είναι 15 στους φιλολόγους, 7 στους μαθηματικούς, 12 στους φυσικούς και 2 σε άλλες ειδικότητες. Τα υπόλοιπα κενά έχουν καλυφθεί με την πρόσληψη 46 συνολικά αναπληρωτών, ενώ έχει παρατηρηθεί ένα περίσσευμα σε καθηγητές γαλλικών και γυμναστές.
Να επισημάνουμε ότι κανονικά θα λειτουργήσει και φέτος το Γυμνάσιο Μυρτιάς μετά την ανάκληση της απόφασης κατάργησής του, θα χτυπήσει και εκεί το πρώτο κουδούνι, αν και οι μαθητές είναι πλέον λίγοι γιατί οι περισσότεροι γονείς πριν αλλάξει το σκηνικό είχαν ήδη γράψει τα παιδιά τους σε άλλα γυμνάσια του Πύργου.
Σε ότι αφορά τα σχολικά βιβλία έχουν έρθει 6 συνολικά τίτλοι βιβλίων, 2 αφορούν το λύκειο και 4 το γυμνάσιο και οι συγκεκριμένες παρτίδες κάλυψαν σχεδόν το σύνολο των περιφερειακών σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία.
Επίσης υπάρχει ένα στοκ βιβλίων διαφόρων τίτλων το οποίο θα διανεμηθεί και αυτό.  Αναφορικά με τα υπόλοιπα βιβλία αναμένουν κάποια συγκεκριμένη οδηγία, ενώ οι διευθυντές των σχολείων είναι ήδη ενήμεροι για το πώς θα χειριστούν το θέμα των φωτοτυπιών με ευθύνη του κάθε σχολείου και των σχολικών επιτροπών που θα καλύψουν το κόστος.
Ο αγιασμός της νέας χρονιάς
Παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Γιώργου Παναγιωτόπουλου, έγινε ο αγιασμός σε σχολικές μονάδες του Πύργου. Έτσι βρέθηκε διαδοχικά – συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες – στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου και το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Πύργου, όπου υπήρξε και πορεία διαμαρτυρίας από τους μαθητές για το κτιριακό πρόβλημα (θα διαβάσετε περισσότερα σε ρεπορτάζ αργότερα).
Όπως επίσης θα ακολουθήσει αργότερα ρεπορτάζ και για άλλα σχολεία στην Ηλεία.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ