Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Προσοχή: Ισχυρές καταιγίδες το μεσημέρι της Τετάρτης


Προσοχή: Ισχυρές καταιγίδες το μεσημέρι της ΤετάρτηςΈντονη αστάθεια περιμένουμε τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου με καταιγίδες αρχικά στις ηπειρωτικές ορεινές - ημιορεινές περιοχές της Ηλείας
οι οποίες θα επεκταθούν και στα πεδινά, φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά. Πιο αναλυτικά:
Αρχικά, την Τετάρτη, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις οι οποίες θα προσπαθούν να δώσουν τοπικές μπόρες. Οι νεφώσεις θα πυκνώσουν κατά τις θερμές ώρες της ημέρας (μεσημέρι-απόγευμα) στα ανατολικά ορεινά - ημιορεινά του νομού δημιουργώντας καταιγίδες φαινόμενα τοπικά ισχυρά, - θα συνοδεύονται από ραγδαίες βροχοπτώσεις, ισχυρές ηλεκτρικές εκκενώσεις και πιθανά χαλαζοπτώσεις.
Για το λόγo αυτό απαιτείται αυξημένη προσοχή τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα πιο ανατολικά τμήματα του νομού. Οι καταιγίδες θα επεκταθούν γρήγορα και στα πεδινά οι οποίες όμως σταδιακά θα εξασθενούν.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου με έντονη δυσφορία λόγω αυξημένης υγρασίας, όμως με την έναρξη των φαινομένων θα σημειώσει αισθητή -πρόσκαιρη- πτώση.
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς, ωστόσο κατά την διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδας ενδεχομένως να σημειωθούν ισχυρές ριπές.
Αστάθεια, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, περιμένουμε και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, περιορισμένη όμως στα πιο ανατολικά ορεινά τμήματα του νομού.
Γεύση από Φθινόπωρο λοιπόν την Τετάρτη, με καλοκαιρινού τύπου όμως φαινόμενα.
Τα πρωτοβρόχια για την ώρα αργούν!
Προσοχή στις καταιγίδες!
Επιμέλεια πρόγνωσης για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...