Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Έκαναν του κεφαλιού τους!


 
Έκαναν του κεφαλιού τους!Έσπασαν καρδιές στον Πειραιά!


Με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός κατάφερε να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι με την Ξάνθη (2-1) και να μπει με το δεξί στις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λίγκα.

Σωτήριες οι κεφαλιές των Πάντελιτς (87’) και Τζεμπούρ (90’+4’) που απάντησαν στο γκολ του Μαρσελίνιο (14'), σε ένα ματς που μύριζε… γκέλα για τους πρωταθλητές.



Το ρεπορτάζ ήθελε τον Ολυμπιακό να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να… πνίξει την Ξάνθη από τα πρώτα λεπτά, με το γνωστό ασφυκτικό του πρέσινγκ. Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος: Να ξεχαστεί όσο πιο γρήγορα γινόταν η ήττα από τη Μαρσέιγ.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν όπως συνηθίζουν στο «Καραϊσκάκη», πιέζοντας ψηλά τον αντίπαλο και με ξεκάθαρη διάθεση να του επιβληθούν από το ξεκίνημα. Κάτι όμως τους έλειπε…

Το πρέσινγκ δεν ήταν τόσο ασφυκτικό ως συνήθως και οι επιστροφές πολύ αργές για ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Κι εκεί που όλοι περίμεναν ένα εύκολο απόγευμα, το ματς μετατράπηκε νωρίς-νωρίς σε θρίλερ για τον Ολυμπιακό.

Η Ξάνθη χωρίς να κάνει τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι εκείνη τη στιγμή, έβγαλε μία κόντρα επίθεση στο 14’ και με τον Μαρσελίνιο άνοιξε το σκορ. Ευθύνες φέρει και ο Κονστάντσο που στάθηκε ανήμπορος να πει «όχι» σε ένα σουτ στην κλειστή του γωνία.

Η συνέχεια της αναμέτρησης βρήκε τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε να επιδίδονται σε μία επιθετική φλυαρία που δεν οδηγούσε πουθενά. Η καταιγίδα ευκαιριών του Ολυμπιακού που ακολούθησε δεν ήταν ικανή να ανατρέψει τα δεδομένα και σαν να μην έφτανε αυτό, η Ξάνθη παρουσιαζόταν ιδιαιτέρως απειλητική στις αντεπιθέσεις της, σε κάτι που τη βοηθούσε φυσικά και η αγωνιστική κατάσταση των πρωταθλητών.

Στο 57’ ο Βαλβέρδε αποφάσισε να κάνει τις πρώτες του κινήσεις και περνάει στον αγωνιστικό χώρο τον Πάντελιτς στη θέση του Αμπντούν, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή φαινόταν αδύναμος να προσφέρει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του.

Τελικά το γόρδιο δεσμό έλυσε ο –κατά πολλού αδικημένος- Σέρβος επιθετικός, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Τζεμπούρ και έφερε το ματς στα ίσια. Ένα λεπτό αργότερα, η Ξάνθη η οποία είχε κλειστεί στην περιοχή της, έμεινε με δέκα παίκτες από την αποβολή του Εντιμάρ.

Τα τελευταία λεπτά, όπως ήταν αναμενόμενο, βρήκαν την Ξάνθη με αριθμητικό μειονέκτημα και παραδομένη στην κατηφόρα του φαληρικού γηπέδου. Το γκολ για τον Ολυμπιακό ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Το θέμα ήταν αν θα προλάβαινε.

Στο 4’ των καθυστερήσεων ο Τζεμπούρ, κοπιάροντας τον Πάντελιτς, πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Ιμπαγάσα και έκανε κι αυτός με τη σειρά του… του κεφαλιού του!



Oλυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Τοροσίδης (57' Μοδέστο), Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Αμπντούν (57' Πάντελιτς), Μιραλάς, Φουστέρ (69' Μακούν), Τζιμπούρ.

SΚΟDA Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιάνi, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι, Βασιλακάκη, Σουάνης (65΄Μάρα), Μαρσελίνιο (75' Βλαχοδήμος), Πόι, Καζάκης (55' Ντίκα).
Supersport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...