«Δεν έχει πλάνο ο Ολυμπιακός»

Φουλ ενημερωμένος για τον τρόπο του παιχνιδιού του έφυγε ο Στιούαρτ Χούστον

Φουλ ενημερωμένος για τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού έφυγε για την Αγγλία ο Στιούαρτ Χούστον.

Ο σκάουτερ της Άρσεναλ παρακολούθησε τους «ερυθρόλευκους» στα παιχνίδια με Μαρσέιγ, Ξάνθη και Εργοτέλη και σημείωσε τα υπέρ και τα κατά των πρωταθλητών ώστε ο Αρσέν Βενγκέρ να ξέρει τα πάντα ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης στο «Έμιρεϊτς».

Σίγουρος για αυτά που έχει δει και χωρίς φόβο για να τα αποκαλύψει, ο Χιούστον αποκάλυψε τι είχε σημειώσει στις πολλές κόλλες χαρτιού που χρησιμοποίησε. Ο Άγγλος σκάουτερ εξήγησε ότι ο Ολυμπιακός έχει ως βάση το 4-3-3, ενώ από την αρχή στάθηκε στον υψηλό δείκτη σκοραρίσματος της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε, τονίζοντας: «Με όλο τον σεβασμό που έχω σε αυτήν την ομάδα (σ.σ.: Εργοτέλη) αλλά και στη λίγκα σας, για εμένα είναι πρόβλημα που ο Ολυμπιακός έκανε μόνο τέσσερις προσπάθειες για γκολ. Και σε αυτές τις τέσσερις πέτυχε τρία γκολ. Το goal ratio ήταν απίστευτο και νομίζω ότι δεν μπορεί μια ομάδα να το πετυχαίνει συνέχεια αυτό. Πόσω μάλλον σε παιχνίδια Champions League, που οι απαιτήσεις και το επίπεδο είναι σαφώς μεγαλύτερα. Για παράδειγμα, η Μαρσέιγ ήταν εξαιρετική στο Καραϊσκάκη. Ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο και οι Λούτσο και Σεϊρού ήταν πολύ καλοί στο να μοιράζουν το παιχνίδι».

Σχολιάζοντας το δημιουργικό κομμάτι των Πειραιωτών, πρόσθεσε: «Μου έδειξε σε αυτά τα τρία ματς ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο για να βγει στην επίθεση. Βγαίνουν όλοι μαζί χωρίς πλάνο και αφήνουν εκτεθειμένη την άμυνα. Αυτό στο transition game θα το πληρώσει ο Ολυμπιακός».

Ερωτηθείς για τον Κέβιν Μιραλάς, απάντησε: «Είναι ξεχωριστός παίκτης. Είναι γρήγορος και είναι πολύ καλός παίκτης με την μπάλα στα πόδια. Μπορεί να σου κάνει φάση από το πουθενά και αυτό είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Αλλά νομίζω ότι έχει ένα θέμα με την εξυπνάδα. Είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά γι' αυτό που σας είπα δεν θα γίνει top class παίκτης και γι' αυτό νομίζω δεν θα μπορεί να παίξει σε πρωταθλήματα όπως της Ισπανίας ή της Premier League».

Απορία για το λόγο που αγωνιζόταν ο Φράνκο Κοστάντσο εξέφρασε ο Χιούστον. Ο Άγγλος αναρωτιόταν γιατί δεν παίζει ο δεύτερος πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» και αν είναι χειρότερος από τον Αργεντινό, ο οποίος δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στην άμυνά του. Στο γκολ-φάουλ του Ρομάνο, μάλιστα, ο Χιούστον αφού κούνησε το κεφάλι του, σχεδίασε αμέσως την εστία. Έβαλε τον Κοστάντσο σαν κουκκίδα πολύ κοντά στο αριστερό δοκάρι και κύκλωσε το κενό που είχε αφήσει, τονίζοντας ότι φέρει ευθύνη για το γκολ για τη μεγάλη απόσταση που είχε αφήσει με το άλλο δοκάρι κι έδειχνε με το χέρι του την πορεία που πήρε η μπάλα.

Όσον αφορά τον Ραφίκ Τζεμπούρ, η ατάκα του ήταν: «Δεν κατάλαβα πού έπαιζε. Τον είδα μέχρι και δεξί μπακ». Για τον Αλγερινό δεν σχημάτισε καλή άποψη. Δεν του άρεσε καθόλου έτσι όπως αγωνιζόταν, λέγοντας όπως και στο παιχνίδι με την Ξάνθη δεν φαίνεται σε όλο το ματς, αλλά έκανε δύο ενέργειες που στο τέλος έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό. Αυτό έκανε και στο Παγκρήτιο, δηλαδή μια ενέργεια στη φάση του γκολ του Μιραλάς στο 4', αλλά μετά δεν υπήρχε στον αγώνα!

Στο σύστημα που χρησιμοποιούσε ο Βαλβέρδε, ο Στιούαρτ είχε βάλει διάταξη 4-3-3 με τον Μοντέστο και τον Φουστέρ εσωτερικούς μέσους, αλλάζοντάς το συνέχεια. Στο ημίχρονο σημείωσε ότι το σύστημα γινόταν πολλές φορές, μια και θεωρούσε πως ο Φουστέρ γινόταν δεύτερος επιθετικός δίπλα στον Τζεμπούρ, ενώ εξήγησε ότι διέκρινε για μεγάλα χρονικά διαστήματα τον Ορμπάιθ να μένει μόνος του και τον Μοντέστο να παίζει μερικά μέτρα πιο μπροστά.

Για τα στημένα, ο βοηθός του Αρσέν Βενγκέρ είχε ξεχωριστό σημειωματάριο, στο οποίο έγραφε τους παίκτες που επιτίθονταν ή αμύνονταν, ανάλογα με το ποια ομάδα είχε κερδίσει φάουλ ή κόρνερ. Σημείωσε μάλιστα ότι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ιδιαίτερα δυνατοί σε αυτό το σημείο και κέρδιζαν αρκετές κεφαλιές.

Βλέποντας την επιθετική τριάδα ξεχώρισε πως «έδειχναν ότι μπερδεύονταν οι τρεις της επίθεσης. Πολλές φορές είδα δύο παίκτες στην ίδια πλευρά (Αμπντούν, Μιραλάς), τον Τζεμπούρ να είναι μακριά από αυτούς και με εξαίρεση τη φάση του πρώτου γκολ καμία άλλη συνεργασία στο πρώτο ημίχρονο».

Αρκετά μπερδεμένος ήταν ο Χιούστον αναφορικά με το κεντρικό δίδυμο, αφού ο Βαλβέρδε άλλαζε συνεχώς πρόσωπα, αν και ο ίδιος πιστεύει ότι Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ θα ξεκινήσουν στο Λονδίνο. Βέβαια, αυτό που δεν είδε ο Άγγλος ήταν τον Ολυμπιακό με τον Ιμπαγάσα στη σύνθεσή του και ο Αργεντινός είναι ο παίκτης που δημιουργεί για τους «ερυθρόλευκους» και που δίνει ρυθμό. Γενικότερα ο Σκωτσέζος είδε έναν Ολυμπιακό που ψάχνεται και που ο Βαλβέρδε δοκίμαζε και άλλαζε πολλά στο βασικό σχήμα.

Πηγή: sport-fm.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ