Ηχηρό πράσινο «παρών»!


Ηχηρό πράσινο «παρών»!Σε πείσμα όσων συμβαίνουν σε διοικητικό επίπεδο και την απαισιοδοξία που γέννησε το άσχημο ξεκίνημα της σεζόν, ο Παναθηναϊκός
είναι εδώ! Οι «πράσινοι» έκαναν το «δύο στα δύο» στη Σούπερ Λίγκα επικρατώντας 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα ματς που είχαν και τρία δοκάρια. Ηγέτης ο Λέτο, αποθέωση από τον κόσμο που επέστρεψε «ζεστός» στο γήπεδο και μετά από καιρό ασχολήθηκε αποκλειστικά με μπάλα στηρίζοντας για 90 λεπτά το «τριφύλλι».

Από τα πόδια του Αργεντινού προήλθε το πρώτο γκολ των «πρασίνων» στο 7’ με τον Σαριέγκι, ενώ ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 75’, αφού ένα λεπτό νωρίτερα είχε σημαδέψει το δοκάρι. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Τοτσέ το άλλο γκολ των «πρασίνων», από ένα δοκάρι είχαν Ζέκα και Κλέιτον.

Καλός στο πρώτο μέρος ο ΠΑΣ, προδόθηκε από δικά του λάθη στο καλό του διάστημα και τελικά σημείωσε ένα γκολ από τον Μπακαγιόκο όταν πλέον δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το ατομικό ταλέντο και την ανωτερότητα των παικτών του Παναθηναϊκό. Ατυχία για την ομάδα του Ντεμόλ, που πραγματοποίησε δύο αναγκαστικές αλλαγές (Λίλα και Φεγκρούς αποχώρησαν τραυματίες), ενώ οι Γιαννιώτες είχαν και αυτοί με τη σειρά τους ένα δοκάρι στις καθυστερήσεις.



Έχουν περάσει μόλις εφτά λεπτά αγώνα και προηγείσαι 1-0 επί ενός ΠΑΣ Γιάννινα που έχει κατέβει στην Αθήνα με πολλά προβλήματα. Στην εξέδρα περισσότεροι από 20.000 θεατές έχουν δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα, μακριά από την «αρρώστια» των τελευταίων μηνών, αφού η οικογένεια Βαρδινογιάννη (Γιώργος και Γιάννης) βρίσκονται στην επισήμων, αλλά όχι και στη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Τι άλλο θες, Παναθηναϊκέ, για να παίξεις μπάλα;

Κάπως έτσι σκέφτονταν οι περισσότεροι από όσους παρακολουθούσαν την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, βλέποντας τους γηπεδούχους να μην μπορούν σε κανένα σημείο να δείξουν πως είναι τα αφεντικά της αναμέτρησης. Απέναντί τους ένας ΠΑΣ Γιάννινα, που με εξαίρεση τη φάση του γκολ που προήλθε από κόρνερ και προσπάθεια με τη… μέση του Σαριέγκι, δεν κλείστηκε και διεκδίκησε ό,τι μπορούσε.

Οι «πράσινοι» είχαν συγκεκριμένα και άλυτα στο πρώτο μέρος προβλήματα. Το κόλπο με την αμοιβαία αλλαγή θέσης Λέτο-Κουΐνσι δεν έπιασε (ειδικά ο Γκανέζος δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα), ενώ οι Κλέιτον και Τοτσέ ήταν μάλλον αόρατοι στο γήπεδο. Μια φορά φάνηκαν και αποδείχτηκε αρκετή. Η λήξη του πρώτου μέρους σήμανε –ουσιαστικά- και το τέλος του αγώνα. Ο Βραζιλιάνος με τον Ισπανό συνεργάστηκαν εξαιρετικά και ο τελευταίος σε μια από τις ελάχιστες φορές που ήρθε σ’ επαφή με την μπάλα, διαμόρφωσε το 2-0.

Όταν ο Κλέιτον έστελνε την μπάλα για δεύτερη φορά στο δοκάρι (είχε προηγηθεί κι ένα του Ζέκα στο πρώτο ημίχρονο), φάνηκε πως οι «πράσινοι» είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους και θα μπορούσαν να προσφέρουν και θέαμα στον κόσμο που έδειξε ένθερμα τη συμπαράστασή του στη μετά Βαρδινογιάννη. Το γκολ ήρθε τελικά, αλλά για τους Γιαννιώτες, όταν ο Μπακαγιόκο εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος που έφερε τη σφραγίδα του Λουκά Βύντρα. Αντί όμως οι παίκτες του Παναθηναϊκού να αγχωθούν και να αγχώσουν μετά τη μείωση του σκορ, ανέβασαν ταχύτητα και με μαέστρο τον ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή αυτής της ομάδας, τον Σεμπάστιαν Λέτο, ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο τελικό 3-1, με τον Αργεντινό να προσθέτει εκτός από το γκολ κι ένα ακόμη δοκάρι -το τρίτο- για το «τριφύλλι».

Οι "πράσινοι" βρέθηκαν να προηγούνται 2-0 μετά από 45 λεπτά, μάλλον χωρίς να το αξίζουν, όμως η εμφανίσή τους στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εκείνη που ενθουσίασε. Ένα ακόμη γκολ, δύο δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες, αποτέλεσμα -κυρίως- της εκπληκτικής παρουσίας του Λέτο και της αγωνιστικής ανόδου του Κλέιτο.

Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος τα είπε όλα. Ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρο πως με τέτοιες εμφανίσεις θα ξανακερδίσει τους οπαδούς του, βρήκε ηγέτη στο πρόσωπο του Λέτο κι αν βρει σοβαρή και δυνατή διοίκηση, μόνο καλές μέρες θα μπορεί να περιμένει.
supersport

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ