Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Φτώχεια, φτώχεια και… φτώχεια…


Φτώχεια, φτώχεια και… φτώχεια……αλλά πουθενά φως δεν «βλέπει» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης…
στο μέλλον. Χωρίς «μέσα» να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, απλά δημοσιοποίησε τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας .
Σύμφωνα λοιπόν με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή,
Το 19,7% του συνολικού πληθυσμού της χώρας απειλείται από φτώχεια. Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας είναι υψηλότερο στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, 20,2% και 19,1% αντίστοιχα.
Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 23,7% και είναι υψηλότερος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.
Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε ποσοστό 21,4%.
Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας των ανέργων ανέρχεται σε 38,1%.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα νοικοκυριά που διαμένουν σε ιδιόκτητη κατοικία απειλούνται από φτώχεια κατά 18,5% ενώ αυτά που διαμένουν σε ενοικιασμένη κατοικία κατά 25,1%. Επίσης τα ποσοστά κινδύνου φτώχειας ανά βαθμό πυκνότητας πληθυσμού είναι 32,% για τις πυκνοκατοικημένες περιοχές, 8,8% για τις περιοχές ενδιάμεσης πυκνότητας και 58,3% για τις αραιοκατοικημένες περιοχές.
Ως προς τις υλικές στερήσεις λόγω οικονομικών δυσκολιών, το 49,2% του φτωχού πληθυσμού ηλικίας, κάτω των 18 ετών, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες σε τουλάχιστον τρεις από εννέα συνολικά διαστάσεις της υλικής στέρησης (δυσκολίες πληρωμής παγίων λογαριασμών ή αδυναμία πληρωμής μιας εβδομάδας διακοπών ή αδυναμία για διατροφή που περιλαμβάνει κάθε δεύτερη μέρα κοτόπουλο, ψάρι, κρέας, λαχανικά ή αδυναμία κάλυψης εκτάκτων αναγκών ή έλλειψη τηλεφώνου ή έλλειψη τηλεόρασης ή έλλειψη ΙΧ αυτοκινήτου ή αδυναμία για ικανοποιητική θέρμανση).
Στην Ελλάδα το ποσοστό των παιδιών (0-17 ετών) που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό για το 2009 είναι 30% ενώ για παιδιά 11-15 ετών φτάνει το 34,1%, ποσοστά σαφώς αυξημένα σε σχέση με παλαιότερα έτη.

ΠΗΓΗ: antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...