Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Έχασε… όποιος δεν τα είδε!

Έχασε… όποιος δεν τα είδε!
Όσοι για οποιοδήποτε λόγο δεν είδαν το ντέρμπι, δεν έχασαν απίστευτο ματς.

Έχασαν όμως, δύο απίστευτα γκολ που κράτησαν ισόπαλους (1-1) και μαζί στην κορυφή «κιτρινόμαυρους» κι «ερυθρόλευκους»!

Μιραλάς και Λεονάρντο… τσακώθηκαν για το ποιος θα ζωγραφίσει καλύτερα -αλλά Κωστένογλου και Βαλβέρδε μάλλον συμφώνησαν στο τέλος πως δεν έχουν λόγους να τα βάφουν μαύρα.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Κωνσταντινέας, που μοίρασε οκτώ κίτρινες και δύο κόκκινες, σ' ένα ματς που δεν χρειαζόταν.

Πώς έπαιξαν

Εκπλήξεις στην αποστολή (όπου άφησε εκτός τελικά τον Τραϊανό Δέλλα), αλλά όχι και όχι στην ενδεκάδα επεφύλαξε ο Νίκος Κωστένογλου.

Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ παρέταξε αυτούς που αναμενόταν, βάσει των τελευταίων προπονήσεων -με τον Λαγό να κερδίζει τελικά τη μία θέση που «παιζόταν» στα χαφ (μαζί με Γκέντσογλου και Γκερέιρο).

Έτσι, το 4-3-3 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς και Γεωργέας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μάκος (σε ρόλο «σκούπας»), Λαγός και Βάργκας και στην τριάδα της επίθεσης οι Λεονάρντο (αριστερά), Γκούντγιονσεν (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).

Την ίδια ώρα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεγε το «αγαπημένο» του (αλλά όχι επικρατέστερο, βάσει όσων είχε δείξει) 4-4-1-1, με τον Μέλμπεργκ να μένει στον πάγκο και τον Αμπντούν να κερδίζει θέση βασικού απ’ τον Μακούν. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν ως εξής στο ΟΑΚΑ:

Τερματοφύλακας ο Κοστάντσο και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέμπας, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος και Μοντεστό. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Ορμπάιθ-Ιμπαγάσα, στα άκρα οι Μιραλάς (αριστερά), Αμπντούν (δεξιά) και ο Φουστέρ κινούνταν πίσω απ’ τον προωθημένο Τζεμπούρ.



Greek… kamaki!

Δύο «άντρες» μπήκαν για να φλερτάρουν τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Ένας με αυτοπεποίθηση και πίστη στην υπεροχή του. Κι ένας (αν και τύποις γένους θηλυκού) με νταηλίκι και διάθεση να πεθάνει για «τα μάτια π’ αγαπούσε»! Ο πρώτος, λοιπόν (Ολυμπιακός) δεν χρειάστηκε τίποτα παραπάνω από μια στιγμιαία επιβεβαίωση της -αγωνιστικής- γοητείας του (γκολ copyright Τζεμπούρ απ’ τον Μιραλάς), για να κάνει ρελάνς στο αναμφισβήτητα καλύτερο μέχρι τότε «κορτάρισμα» του άλλου.

Αλλά είπαμε, και ο άλλος ήταν «σκληρό καρύδι». Τι κι αν αναγκάστηκε, λοιπόν, να γίνει λιγότερο brutal (απ’ τις τρεις κίτρινες που ήδη είχε αντικρύσει μέχρι το 15’ απ’ τον Κωνσταντινέα). Με τσαμπουκά Κολομβιανού (βιονικός Βάργκας), πείσμα Ισπανού (τάκλιν αυτοθυσίας του Κάλα στη φάση που γέννησε το γκολ) και «μπρίο» Βραζιλιάνου (εξαιρετική εκτέλεση Λεονάρντο) ξεκαθάρισε πώς πάνω απ’ το πτώμα του θα έχανε το… κορίτσι!

Καλύτερα οι δυο μας (πρώτοι)…

Βγαίνοντας ξανά απέναντι απ’ τη μαντάμ, οι «μονομάχοι» έπρεπε ν’ αλλάξουν τακτική. Είτε αναγκαστικά (με τον τραυματία Γκούντγιονσεν να δίνει θέση στον Καφέ και να στέλνει το Λαγό στο αριστερό άκρο της επίθεσης), είτε λόγω επιλογής (με τον Μέλμπεργκ να αντικαθιστά τον Φουστέρ και να στέλνει τον Αβραάμ στο… δεξί άκρο της άμυνας). Όχι ότι άλλαζε κάτι. Το «μπρά ντε φερ» είχε την ίδια εξέλιξη: Τον ένα να ποντάρει στην τεχνική (λέγε με Ιμπαγάσα) και τον άλλο στη δύναμη (λέγε με Βάργκας).

Την ώρα, λοιπόν, που οι όμορφοι συνέχιζαν τα «τσαλίμια» (Φετφατζίδης αντί Αμπντούν, Κάρλος αντί Λεονάρντο), η… δεσποινίς Νίκη είχε αρχίσει να κουράζεται. Ε, όταν διαπίστωσε ότι και οι «μνηστήρες» άρχισαν να καίγονται περισσότερο για το γόητρο (του να μη χάσουν ο ένας απ’ τον άλλο) παρά για πάρτη της, την έκανε οριστικά. Και τους άφησε μόνους μεν (στην κορυφή), αλλά με την εντύπωση ότι «υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια» (νίκες σε ντέρμπι).
  www.sport-fm.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...