Ανδραβίδα: Μια εκπομπή αφιερωμένη γι' αυτήν στην ΕΤ3


Ανδραβίδα: Μια εκπομπή αφιερωμένη γι' αυτήν στην ΕΤ3Για άλλη μια φορά εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης επιλέγει μια περιοχή της Ηλείας για τα γυρίσματα με θέμα την προβολή του τόπου και της παράδοσης.


Ανδραβίδα: Μια εκπομπή αφιερωμένη γι' αυτήν στην ΕΤ3Ανδραβίδα: Μια εκπομπή αφιερωμένη γι' αυτήν στην ΕΤ3Η ΕΤ3 με την εκπομπή «Ο τόπος και το τραγούδι του» που παρουσιάζει ο Γιώργος Μελίκης βρέθηκε στην Ανδραβίδα τις προηγούμενες ημέρες και πραγματοποίησε γυρίσματα. Με ενδιαφέρον αναμένεται η προβολή της εκπομπής από το συγκεκριμένο κανάλι.
Ανδραβίδα: Μια εκπομπή αφιερωμένη γι' αυτήν στην ΕΤ3
Με τη βοήθεια του δραστήριου Συλλόγου Φίλων Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «Η Εστία» και του προέδρου της Διονύση Μαράκα, αρκετών μελών του Συλλόγου αλλά και απλών κατοίκων, το συνεργείο της εκπομπής κατέγραψε δρώμενα από την παράδοση, ήθη και έθιμα της Ανδραβίδας, ιστορικά μνημεία κ.α.

Έτσι μέσα από την ανάδειξη της ιστορίας, της λαογραφίας και των παραδοσιακών τραγουδιών, θα αναδειχτεί ουσιαστικά η ίδια η περιοχή η οποία σημειωτέον έχει να επιδείξει πλούσια δραστηριότητα στο πέρασμα των χρόνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φακός της ΕΤ 3 κατέγραψε παραδοσιακά δρώμενα όπως η παρασκευή του παραδοσιακού κουσκουσέ και η διαδρομή του προς το φούρνο, το πετάλωμα των αλόγων ενώ οι χορευτές και χορεύτριες στο στρουσέικο γεφύρι και σε άλλα μέρη χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς «ντύνοντας» με εντυπωσιακό τρόπο την εκπομπή.

Γοητευμένος από την περιοχή και τους κατοίκους της δήλωσε ο παρουσιαστής της εκπομπής Γιώργος Μελίκης ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πολύπλευρο ρόλο της «Εστίας», ενός Συλλόγου ιδιαίτερα χρήσιμου με καθοριστική συμβολή στη διατήρηση της παράδοσης και το «πέρασμά» της στις επόμενες γενιές, πολύ περισσότερο δε στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ