Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Βελτίωση δρόμου από Κυλλήνη προς Εθνική Οδό


Βελτίωση δρόμου από Κυλλήνη προς Εθνική Οδό
Αυτοψία στο έργο βελτίωσης της επαρχιακής οδού, από το λιμάνι της Κυλλήνης και μέχρι την Εθνική Οδό, πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας.

Το έργο «Οδός Κυλλήνης – Ε.Ο.» είναι μήκους 12,5χλμ. είναι το πρώτο έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Δ.Ε. και το πρώτο που δημοπρατήθηκε και ξεκινάει η κατασκευή του.
Το συγκριμένο έργο είναι σημαντικό τόσο από πλευράς οικονομικού μεγέθους, καθώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα κατασκευαστούν στην Ηλεία, όσο και από πλευράς σοβαρής βελτίωσης των προβλημάτων του υπάρχοντα δρόμου, καθώς θα επιλύσει το πρόβλημα των δεκάδων ατυχημάτων και δυστυχημάτων που συμβαίνουν κάθε χρόνο σε αυτό.
Επίσης βοηθάει στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής και δίνει λύση στον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο που έχει αυτός ο δρόμος, διότι εξυπηρετεί το λιμάνι της Κυλλήνης και συνακόλουθα την επικοινωνία και τις μεταφορά με τα δυο νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, αλλά και τα πολλά εμπορικά πλοία.
Το συγκεκριμένο έργο που σήμερα κλείνει 19 μήνες από την δημοπράτηση του και 11 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης, έχει ακόμα μία μεγάλη εκκρεμότητα η οποία δεν οφείλεται σε δική μας υπαιτιότητα.
Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία των απαλλοτριώσεων που το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας πρέπει να προσδιορίσει τη τιμή μονάδας για τα απαλλοτριώμενα ακίνητα.
Μέχρι τώρα υπήρξαν τέσσερις αναβολές της εκδίκασης τους και στις 17 Νοεμβρίου 2011 έχει προσδιοριστεί η πέμπτη εκδίκαση της, που ελπίζουμε να είναι η τελευταία, η οποία και θα απελευθερώσει την απρόσκοπτη και γρήγορη ολοκλήρωση του έργου, γιατί μέχρι τώρα κατασκευαζόταν σε μέρη τα οποία είχαν συντελεστεί απαλλοτριώσεις από το παρελθόν.
enimerosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...