Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στην Αρχ.Ολυμπία - Σε βαθμιαία πτώση ο υδράργυρος


Σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στην Αρχ.Ολυμπία - Σε βαθμιαία πτώση ο υδράργυροςΣημαντική ενίσχυση σε ισχυρούς ώς σχεδόν θυελλώδεις παρουσιάζουν οι άνεμοι από το βράδυ της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου στην Ηλεία.
Στην Αρχαία Ολυμπία το πρωί του
Σαββάτου 12/11 έπνεαν σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι με 56 km/hr! (7 μποφόρ). Ισχυροί ανατολικοί άνεμοι πνέουν στις περισσότερες κεντρικές, νότιες και ανατολικές περιοχές του νομού.
Παράλληλα, βαθμιαία πτώση παρουσιάζει ο υδράργυρος. Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου δεν ξεπέρασε τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά και τους 9 με 10 στα ημιορεινά - ορεινά του νομού, ενώ το απόγευμα υπήρξε περαιτέρω πτώση το απόγευμα.
Όπως το HΛΕΙΑ LIVE έχει ενημερώσει, σήμερα Κυριακή 13 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί, όπου θα σημειωθούν, την Δευτέρα 14/11 και την Τρίτη 15/11 αρνητικές θερμοκρασίες & παγετός.
Να σημειώσουμε ότι στις πιο κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Ηλείας, λόγω των ισχυρών ανατολικών ανέμων, η αίσθηση του κρύου θα είναι πιο έντονη σε σχέση με τις ενδείξεις των θερμομέτρων.
Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας θα έχουμε από την Τετάρτη 16/11, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, καθώς το κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα διατηρηθεί.
Για βροχές ούτε λόγος να γίνεται. Δυστυχώς ο φετινός Νοέμβριος κυλά ιδιαίτερα άνομβρα με μηδενικά ύψη βροχόπτωσης. Δεν φαίνεται βροχή ούτε το δεύτερο δεκαήμερο. Ελπίζουμε στην επιστροφή του βροχοφόρου νοτιοδυτικού ανέμου το τρίτο δεκαήμερο του μήνα.
Επιμέλεια πρόγνωσης για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...