Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στη Γερμανία


Φτηνή ήττα με 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Ντόρτμουντ στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, όπου η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Για τους «ερυθρόλευκους» το να πετάνε βαθμούς στα φετινά τους παιχνίδια στο Champions League φαίνεται πως έχει γίνει συνήθεια. Μετά τις «τσάμπα» ήττες με Μαρσέιγ στο «Καραϊσκάκη» και Αρσεναλ στο Λονδίνο, ήρθε και η σειρά των πρωταθλητών Γερμανίας να πάρουν ένα τρίποντο, που σε τίποτα δεν άξιζαν, από το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Οι Βεστφαλοί δυο φάσεις έκαναν όλες κι όλες και αυτές προήλθαν από παιδικά λάθη της άμυνας των αντιπάλων τους. Γκολ, όμως, δεν τις έκαναν. Το μοναδικό τέρμα στη συνάντηση προήλθε από ένα ξερό σουτ του Γκρόσκροϊτζ στο 7ο μόλις λεπτό της συνάντησης, που αν κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού δεν καθόταν ο αγχωμένος Μπάλαζ Μέγιερι δεν θα είχε καταλήξει ποτέ στα δίχτυα.

Ο Βαλβέρδε, αν και μέχρι και ένα 24ωρο πριν το ματς επέμενε ότι θα χρησιμοποιούσε τον Φράνκο Κοστάντσο, λύγισε από το στενό «μαρκάρισμα» του Αργεντινού πορτιέρο, ο οποίος επέμενε ότι δεν ήταν σε θέση να παίξει λόγω ψυχολογικής πίεσης. Όλο αυτό το σκηνικό το πλήρωσε ο Ολυμπιακός, που δέχθηκε από νωρίς ένα αστείο γκολ και έπρεπε μετά να κυνηγήσει την ισοφάριση.

Η Ντόρτμουντ απέδειξε πως κάθε άλλο παρά μεγάλη ομάδα είναι, καθώς αρκέστηκε πολύ εύκολα στο 1-0 και οι «ερυθρόλευκοι» ύστερα από την αρχική ψυχρολουσία κατάφεραν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους.

Δυστυχώς δεν είχαν ούτε την τύχη, ούτε και τον... διαιτητή με το μέρος τους. Ο Ρώσος ρέφερι Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ έκλεισε τα μάτια σε καθαρό χέρι του Χούμελς μέσα στην περιοχή στο 43', που σταμάτησε τη μπάλα ενώ αυτή κατευθυνόταν στα δίχτυα από κεφαλιά του Όλαφ Μέλμπεργκ. Κανονικά θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι και αποβολή υπέρ του Ολυμπιακού. Αλλά ο διαιτητής και οι βοηθοί του έκαναν πως δεν κατάλαβαν.

Αν εκεί είχε γίνει το 1-1 η εικόνα της επανάληψης θα ήταν τελείως διαφορετική και πιθανότατα θα ευνοούσε τους φιλοξενούμενους, αφού η Ντόρτμουντ θα έπρεπε να βγει μπροστά και να πιέσει ως γηπεδούχους. Και αν το έκανε αυτό, τα ήδη πάμπολλα κενά στα μετόπισθέν της θα πολλαπλασιάζονταν. Μένοντας πίσω, όμως, οι Γερμανοί έπαιξαν μαζική άμυνα και κράτησαν το αποτέλεσμα.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον 6ο Όμιλο πλέον, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάει για τη νίκη στη Μασσαλία, εφόσον θέλει να ελπίζει σε πρόκριση στο Europa League μέσω της τρίτης θέσης. Η συνέχεια στο Champions League δείχνει ήδη εξαιρετικά δύσκολη. Στη βαθμολογία προηγείται η Αρσεναλ με οκτώ βαθμούς και την ακολουθεί η Μαρσέιγ με επτά. Τρίτη είναι η Ντόρτμουντ με τέσσερις και στον πάτο βρίσκονται οι «ερυθρόλευκοι» με τρεις.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ - mpat@naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...