Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ζει το όνειρο του ο ΑΠΟΕΛ. Μην ΤΟΝ ξυπνάτε… !


Ζει το όνειρο του ο ΑΠΟΕΛ. Μην ΤΟΝ ξυπνάτε… !Όνειρο, εφιάλτης και πάλι όνειρο. Στο 89′ ισοφαρίστηκε και στο 90′ ο Μαντούκα έδωσε την ιστορική νίκη (2-1) επί της Πόρτο. Το ταξίδι του ΑΠΕΟΛ έχει ρώτα προς τους «16».

Αυτό δεν είναι έκπληξη. Ισως θα έπρεπε να εφευρεθεί κάποια νέα λέξη για να περιγράψει το επίτευγμα που πραγματοποιεί το ΑΠΟΕΛ.
Οι Κύπριοι εξακολουθούν να τρελαίνουν τους αντιπάλους τους και την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Στο υψηλότερο επίπεδο όχι απλά καταφέρνουν να σταθούν με αξιοπρέπεια, μα μπορούν να υπερηφανεύονται πως είναι οι καλύτεροι στον όμιλο τους. Κατ’ επέκταση όμως έχουν και κάτι ακόμα για να απολαμβάνουν: το ότι απέχουν μισό βήμα από την παρθενική πρόκριση κυπριακής ομάδας στους «16» του θεσμού.
Δεν είναι απλά πως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς νίκησε 2-1 έναν σπουδαίο αντίπαλο όπως είναι η κάτοχος του Europa League Πόρτο, αλλά και ο τρόπος που το έκανε. Επαιξε τους Πορτογάλους στα ίσια και στο 20′ είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, αλλά με υπερένταση ο Ελτον έστειλε στο δοκάρι την κεφαλιά του Αΐλτον.
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός όμως θα είχε λίγο αργότερα την ευκαιρία να πανηγυρίσει. Στο 42′ χόρεψε τον Μανγκαλά, ο οποίος τον ανέτρεψε. Ο Αΐλτον ευστόχησε από τα 11 βήματα και έδωσε ντην ευκαιρία στην ομάδα του να οπισθοχωρήσει και να κάνει το παιχνίδι που τη βολεύει περισσότερο, εκείνο των αντεπιθέσεων.
Ολα έδειχναν να κυλούν με το «τρίποντο» αγκαλιά. Ωστόσο, στο 89′ ο Τζέιμς Ροδρίγκες ανατράπηκε από τον Ολιβέιρα εντός περιοχής και ο Χούλκ χάλασε το πα΄ρτι που είχε στηθεί στο «ΓΣΠ». Η αλήθεια βέβαια είναι πως το χάλασε για λίγο. Το πολύ ένα λεπτό κράτησε η απογοήτευση των οπαδών των γηπεδούχων που είδαν τον Μαντούκα (90′) να πλασάρει τον Ελτον και να διατηρεί την τρελο-παρέα του στην κορυφή του ομίλου και σε απόσταση ασφαλείας από την 3η Πόρτο.
ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Πάουλο Ζόρζε, Ολιβέιρα, Πουρσαϊτίδης, Νούνο Μοράις, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα, Ελιο Πίντο, Σολωμού, Αΐλτον (77′ Γιάχιτς), Τριτσκόφσκι (86′ Σολάρι)
Πόρτο (Βίτορ Περέιρα): Ελτον, Αλβαρο Περέιρα, Φουσίλο, Ρολάντο, Μανγκαλά, Μπελούτσι (76′ Ντεφούρ), Ζοάο Μουτίνιο, Φερνάντο (60′ Γκουαρίν), Κλέμπερ, Χουλκ, Βαρέλα (60′ Τζέιμς Ροδρίγκες)
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...