Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το Πολυτεχνείο


Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το ΠολυτεχνείοΣτα σχολεία η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για την επέτειο

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για τα σχολεία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

- Οι σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου. Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

- Μέλη των συλλόγων των εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων θα διοργανώσουν στα σχολεία εκδηλώσεις και ομιλίες που θα ανταποκρίνονται στη σπουδαιότητα και τη σημασία των γεγονότων εκείνων των ημερών.

- Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στις 17 Νοεμβρίου είναι απογευματινά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του πρωινού κύκλου, έπειτα από συνεννόηση των διευθυντών των αντίστοιχων συστεγαζόμενων σχολείων. Μετά τον εορτασμό δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.

- Τα εσπερινά σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια και οι απογευματινές Επαγγελματικές Σχολές θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες μέσα στο πρωινό ωράριο εργασίας με τη συμμετοχή όλου του διδακτικού προσωπικού των σχολείων.

Η συντονιστική επιτροπή του εορτασμού σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «38 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας τότε για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται».

Η επιτροπή εορτασμού καλεί το λαό να συμμετάσχει δυναμικά και μαζικά στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου που θα κορυφωθούν με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...