Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Όλα τα σενάρια ανοιχτά - Του ζητούν να παραιτηθεί αλλά δεν το έχει αποφασίσει ακόμα - Τι εισηγήσεις δέχεται - Σε λίγο το έκτακτο υπουργικό


- ΠΡΩΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Παραίτηση υπουργών στο υπουργικό και εκλογή νέου πρωθυπουργού από την Κ.Ο
- ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τον Α.Σαμαρά
- ΤΡΙΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Παραίτηση Παπανδρέου σε Παπούλια και σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας
- ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Συνάντηση Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση παρουσία Μόσιαλου
- Λιντζέρης: υπάρχει έλλειμμα διακυβέρνησης - Ε. Καϊλή και Ε.Παναρίτη δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης
- REUTERS: Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα εισηγηθούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με Λ. Παπαδήμο
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




Πυρετός εισηγήσεων έως αυτή την ώρα στον πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Παπανδρέου έχει δεχθεί τις εξής εισηγήσεις:

Να γίνουν εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου αντί για δημοψήφισμα. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν έχει δώσει δείγμα ότι θέλει να φύγει.

Η δεύτερη εισήγηση είναι στο υπουργικό συμβούλιο να πάρει πίσω το δημοψήφισμα ρίχνοντας τις ευθυνες σε όσους σήμερα λένε ΟΧΙ, ενώ μέχρι χθες έλεγαν ναι.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ


Πολλά σενάρια κυκλοφορούν από το πρωί για το τι θα γίνει τις επόμενες ώρες. Ωστόσο, μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει ληφθεί καμία τελική απόφαση και όλα είναι ανοικτά. Αυτό που είναι δεδομένο, είναι ότι βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δείχνουν την έξοδο στον κ. Παπανδρέου. Το θέμα είναι αν εκείνος θα ανοίξει την πόρτα.

Τα σενάρια


- Πολύ σύντομο υπουργικό συμβούλιο (ήταν να ξεκινήσει στις 12.00) υπό την Προεδρία του πρωθυπουργού. Ο κ.Παπανδρέου θα ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες τις παραιτήσεις των υπουργών του και στην συνέχεια η Κ.Ο. θα κληθεί να εκλέξει νέο πρωθυπουργό.
Προηγήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου - ο λεγόμενος πρωινός καφές - όπου λήφθηκαν όλες οι αποφάσεις. Απουσίαζαν ο Χρήστος Πρωτόπαππας και ο Ηλίας Μόσιαλος.

- Υπάρχει επίσης και άλλο σενάριο το οποίο λέει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος συζητά με κορυφαίους υπουργούς αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση για κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

- Επίσης ένα τρίτο σενάριο είναι ότι ο πρωθυπουργός θα παραιτηθεί στον Κάρολο Παπούλια και θα σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

“Τα ψέμματα τέλειωσαν” είπε νωρίτερα  στους δημοσιογράφους η Β. Παπανδρέου και λίγο μετά βγάζοντας εκτός κάδρου τον Γ. Παπανδρέου ζήτησε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ακολούθησε μισή ώρα αργότερα η δήλωση του κ. Λιντζέρη που χαρακτήρισε υπόλογους τους εμπνευστές του δημοψηφίσματος, μίλησε για έλλειμμα διακυβέρνησης και πρόσθεσε αμέσως μετά πως πλέον ο κ. Παπανδρέου αποτελεί παρελθόν.

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης του Ε. Βενιζέλου πως είναι αντίθετος στο δημοψήφισμα-εκβιασμό και ουσιαστικά άδειαζε τον Γ. Παπανδρέου ακολούθησαν σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έλεγαν όχι στο δημοψήφισμα ζητώντας τη σύγκληση των οργάνων δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς την έξοδο στο Γ. Παπανδρέου.

Οι εξελίξεις έχουν πάρει τη μορφή καταιγίδας. Από το δημοψήφισμα την 4η Δεκεμβρίου έχουμε ήδη περάσει στο “δεν θα γίνει δημοψήφισμα” και πλέον τίθεται και θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ με κορυφαίους υπουργούς να ζητούν έμμεσα η άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες μέσω των οργάνων για αλλαγή ηγεσίας.

Οι ζυμώσεις σε πηγαδάκια και συσκέψεις πίσω από κλειστές πόρτες είναι διαρκείς.

Λίγο μετά τις 10 ο Μ. Χρυσοχοϊδης πέρασε την πόρτα του Υπουργείου Οικονομικών.
Λίγο μετά τις 10 ο Μ. Χρυσοχοϊδης πέρασε την πόρτα του Υπουργείου Οικονομικών.

Μισή ώρα μετά την πόρτα του υπουργείου πέρασε και ο Ε. Βενιζέλος.Φανερά καταβεβλημένος ο κ. Βενιζέλος δεν απάντησε σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο εκλογών.

Πληροφορίες που ήθελαν και τον κ. Όθωνα να βρίσκεται στο υπουργείο διαψεύδονται από το περιβάλλον τουπου μεταφέρει πως βρίσκεται στον Πειραιά για την ορκωμοσία των νέων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.

Στο γραφείο του Ε. Βενιζέλου βρίσκονται και άλλοι υπουργοί, ακόμη όμως δεν ... υπάρχουν ονόματα. Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια που τονίζουν κάποιοι με νόημα.
Οι κυρίες Καϊλή και Παναρίτη δεν δήλωσαν πως ανεξαρτητοποιούνται και λένε με νόημα πως ίσως έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους από το παρόν κυβερνητικό σχήμα, από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Ίσως ένα άλλο σχήμα “έχει δρόμο”.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Ο κύβος ερρίφθη. Ο πρωθυπουργός πριν προλάβει να πατήσει το πόδι του πίσω στην Ελλάδα και με πρώτο τον Ε. Βενιζέλο ο ένας μετά τον άλλο κορυφαίοι υπουργοί στέλνουν το μήνυμα πως το δημοψήφισμα δεν θα γίνει ανοίγοντας το δρόμο και για τις εσωκομματικές εξελίξεις, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδης λέει πως “πρέπει να συγκληθεί εντός της ημέρας και πάντως πριν την αυριανή ψηφοφορία η Κ.Ο. για να καθορίσουμε συλλογικά τις εξελίξεις. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Εννοείται ότι στερείται οποιουδήποτε νοήματος δημοψήφισμα με το ερώτημα παραμονής ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Πορεία της χώρας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη”

Μετά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, την αντίθεσή του σε δημοψήφισμα με θέμα την παραμονή στην ευρωζώνη εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, μιλώντας στη ΝΕΤ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σχολίασε με ανακοίνωσή του πως “η επιστροφή στη δραχμή και στο παρελθόν δεν επιτρέπεται ούτε μπορεί να υπάρξει.”

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φ. Γεννηματά δήλωσε ανοιχτά : Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην φτάσουμε στο δημοψήφισμα

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απέφυγε να κάνει δήλωση υπέρ ή κατά του δημοψηφίσματος ωστόσο είπε ξεκάθαρα ότι πρέπει να παρθούν αποφάσεις άμεσα από τα όργανα. Ζήτησε ουσιαστικά σύγκληση του υπουργικού Συμβουλίου, της

Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι και οι κομματικές εξελίξεις πρέπει να είναι άμεσες.

"Όχι στο δημοψήφισμα" είπε και η κ. Χρυστοφυλλοπούλου ζητώντας και εκείνη τη σύγκληση των οργάνων.

"Ψυχραιμία" συνέστησε στους συναδέλφους του ως προς τις εσωκομματικές εξελίξεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ωστόσο και αυτός ζήτησε τη σύγκληση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:
«Γιώργο πάρε πίσω το δημοψήφισμα» - «Όχι Βαγγέλη έχω πάρει τις αποφάσεις μου»


Εθνική ταπείνωση στις Κάννες - Εκείνοι μιλούσαν, εκείνος άκουγε - Όλοι οι διάλογοι

Ρήγμα στην Κυβέρνηση – Οι εξελίξεις ακυρώνουν το δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...